Ще се заплаща с карта или телефон в автобусите на Валенсия

Общинската транспортна компания започва пилотен тест на линии 95 и 25

В автобусите на Общинската транспортна компания (EMT) на Валенсия вече ще е позволено да се заплаща с дебитни карти и мобилни.

Компанията стартира пилотен тест на линии 95 и 25 с плащане на единичен билет чрез безконтактна технология , която вече е достъпна за повечето банкови карти и смартфони .

ЕМТ предвижда, през април всички автобуси на двете линии вече да имат инсталиран терминал за плащане до водача. Общо около 900 000 потребители ще се възползват през цялата година в две от най-използваните линии от туристите в града (те свързват града с плажа, Ел Салер и Градът на изкуствата). Те са и линиите, които продават най-много единични билети

Освен това хората, които използват новата система, ще имат 15% отстъпка от билета си за насърчаване на електронното плащане.

„Плащането с карта или мобилен телефон не само ще означава подобряване на оперативните разходи на ЕМТ, но и ще подобри времето за достъп до автобусите, тъй като те са много по-бързи и линиите ще работят по-бързо“, обясни кметът на мобилността, Джузепе Грезци.

Валенсия е вторият град в Испания след Мадрид, който ще предлага тази услуга. Испанската столица също обяви, че  ще пусне тази услуга в експлоатация през лятото на тази година .

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*