Испанската опозиция пожела смъртта на премиера

 
Испанската дясна Народна партия бе остро разкритикувана и призна, че е допуснала грешка, след като постна в Twitter видеоклип, в който завоалирано пожелава смъртта на премиера социалист Педро Санчес, предаде Франс прес.

Правителството съобщи в гневно изявление, че ще сезира прокуратурата, за да се прецени дали този туит нарушава закона и ако случаят е такъв, да даде под съд автора и разпространителите му, предава БТА.

Видеото е пуснато преди празнуваното утре Богоявление - много популярен празник в Испания, тъй като тогава децата получават подаръците си, донесени от Тримата влъхви, а не от Дядо Коледа. То представлява скеч, в който мъж чете списъка с пожелания на седналия на коленете му негов син.


"Любимата ми певица беше Ейми Уайнхаус и вие ми я отнехте. Любимият ми актьор беше Робин Уилямс и вие ми го отнехте. Любимият ми хуморист беше Чикито де ла Калсада и вие ми го отнехте. Та ви пиша ново писмо, за да ви кажа, че любимият ми премиер е Педро Санчес", гласи посланието.

Видеоклипът предизвика остро критични реакции, че Народната партия е отишла твърде далеч с пожелаването на смъртта на премиера. Партията изтри туита си и поднесе извинения.

"Не сме имали намерение да обидим или да навредим на когото и да било. Това беше грешка", туитна Народната партия.loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*