Зловещо: 17-годишен тийнейджър планира да окървави света в чест на мъртвия си приятел

Испанската полиция предотврати масово самоубийство в мрежата на младежи от различни страни по света, планирано от 17-годишно момче от Аржентина, което е трябвало да бъде извършено на 17 август тази година, съобщава El Pais

Испанската полиция предотврати масово самоубийство в мрежата на младежи от различни страни по света, планирано от 17-годишно момче от Аржентина, което е трябвало да бъде извършено на 17 август тази година, съобщава  El Pais.

 

Разследването все още тече, затова и броят на предполагаемите жертви на младия организатор и техните националности все още не се съобщават.

 

Съобщава се, че става въпрос както за момичета, така и за момчета, някои от тях живеят в Испания. Групата на 17-годишния аржентинец в интернет има някои прилики със смъртоносната игра „Синия кит”. За разлика от нея обаче, младият манипулатор просто предлагал на участниците да обещаят, че ще се сложат край на живота си заедно в един ден.

 

Операцията по задържането на младия аржентинец е проведена от Интерпол, съдебни органи и специализирани подразделения от двете страни на Атлантическия океан.

 

Масовото самоубийство е трябвало да бъде извършено в края на годината, но организаторът насрочил нова дата – 17 август, в чест на годишнината от смъртта на негов приятел.

 

Организаторът е бил заловен дни преди съдбоносната дата – на 11 август. Аржентинската полиция е открила в дома му в Сан Хосе ножове, бръснарски ножчета и марля, пропита с кръв. Установено е, че младият мъж получава помощ от психиатри.

 

Превод: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*