Хороскоп за 29.04 – 02.05. 2017 година

На 29 април Луната отново е в знака Близнаци и продължава акцентът върху преговори, търговски сделки, придобиване на знания и обмен на информация помежду ни и в обществото. Сутрешните часове все още са под силното влияние на неблагоприятния аспект на Луната с Нептун в Риби, а през втората половина на деня тя образува неблагоприятен аспект и със Сатурн в Стрелец (фиг. 1). Тези предизвикателни звездни влияния ще се усетят предимно от родените през втора и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и от Телец, Рак, Скорпион и Козирог от същите две декади. Бъдете по-концентрирани в работата, за да не допускате грешки. Внимавайте за интриги, измами и кражби през първата половина на деня. А през втората половина на деня бъдете по-внимателни в отношенията с началници или за проблеми с контролни органи. Луната в Близнаци до около обяд е в хармоничен аспект с Юпитер във Везни, а през втората половина на деня – с ретроградния Меркурий и Уран в Овен. Тези благоприятни звездни влияния ще подкрепят делата и взаимоотношенията на родените през втората и трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Добър ден за юристите, законодателите, преподавателите, учащите, учените, търговците, рекламодателите, спортистите, творците и т.н. Можете да разчитате на успешни договаряния, разбирателство с хората в обкръжението и на чудесни резултати от действията ви. В личен план общуването с близките и любимите ви хора също е интересно и приятно. Чудесен ден за срещи със стари приятели, за четене на книги, за писане и подреждане на документи, за кино или театър и за всякакви други интелектуални дейности.

На 30 април в часовете от 00:28 до 04:48 Луната е „без курс“, а в 04:49 часа тя преминава във водния знак Рак. Някои от нас вероятно са се поизморили от „бъбривата“ и забързана Луна в Близнаци. Сега имате възможността да се отдадете на личните си нужди и желания, на семейни срещи и ангажименти, да се погрижите за близките си при необходимост. Ако не ви предстоят пътувания със семейството и посещения при роднини, уединете се в някое кътче в дома и се занимавайте с приятни за вас неща. Добър ден за поливане на градината и цветята, за почистване и пране, както и за всякакви други домашни занимания. Използвайте хубавото време в съботния ден за излети и разходки, защото се очаква увеличаване на облачността в следобедните часове на 30 април, а на 1 май и валежи. Този ден е по-хармоничен енергийно и съответно се очертава по-приятен за родените под знаците и най-вече през първата декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Луната в Рак повишава чувствителността и интуицията, засилва желанието ни да се грижим за околните и да ги предпазваме. Нуждаем се от семеен комфорт и уют. Хармоничният аспект на Луната със Слънцето в Телец и с Нептун в Риби през втората половина на деня и във вечерните часове ще внесе повече настроение и романтична нотка в отношенията ви с любимите ви хора, особено при Рибите. Луната в Рак на този ден е в предизвикателни аспекти с рожденото Слънце на представителите на първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от първа декада. Някои от вас може да се чувстват по-напрегнати и да реагират по-остро на критика. Енергията и настроението ви са по-променливи, а околните да ви дразнят с поведението и изискванията си. Общуването може да е по-затруднено, да сте по-раними и обидчиви от друг път. Бъдете внимателни за кавги и някакви инциденти. При възрастните и болни хора е възможно и здравословно неразположение. Внимавайте с храненето – ограничете мазнините и пържените храни. Уязвими са храносмилателната система и психиката.

Фиг. 2 – хороскоп за 01.05.2017  год.

На 1 май Луната в Рак образува неблагоприятни аспекти с Юпитер във Везни, с Плутон в Козирог, а в следобедните часове и с Меркурий и Уран в Овен (фиг. 2). Това е един силно натоварен енергийно ден в световен аспект. Съществува опасност както за силна ескалация на напрежението и насилието в някои страни, така и за атентати, природни катаклизми, тежки битови инциденти и криминални престъпления, инцидент в атомна централа, военни атаки, инциденти с плавателни съдове и т.н. Въпреки, че е празничен ден, властите трябва да вземат всички превантивни мерки за сигурността в страната и по границите ни през почивните дни. По-уязвими държави на този ден са Албания, Македония, Италия, Франция, Турция, Холандия, Чехия, Япония, Йордания, САЩ, Сирия, Чили и т.н.  В личен аспект положението също не е особено положително, затова родените под знаците и най-вече през втората и трета декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от двете декади трябва да са по-предпазливи на този ден във взаимоотношенията и особено за някакви инциденти и неприятности. Някои от вас ще са склонни към избухливост, а други към повече агресия и самоагресия, което може да доведе до по-сериозна неприятна развръзка в определени ситуации. Не шофирайте с превишена скорост, ако сте на път. Онези от вас, които по празниците ще са у дома, да бъдат по-предпазливи при работа с газови уреди, режещи инструменти, запалими вещества и т.н. Избягвайте конфликти, които биха могли да се разраснат и приключат с насилие. В здравословен план вниманието трябва да е насочено към храненето, защото планетите създават предпоставка за инфекции и интоксикации. Подбирайте добре храната си. Денят е по-обещаващ за родените под знаците и предимно през втора и трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби, въпреки, че Луната в Рак сама по себе си не образува никакъв благоприятен мажорен аспект с другите планети. Тя е в хармоничен аспект с вашето рождено Слънце, а това е белег за хармония в обкръжението, за стабилна енергия, за добро общо физическо и психическо състояние. Ще се радвате на добри взаимоотношения с близките си, ще имате приятни преживявания и срещи с интересни хора. От 23:23 часа на 1 май до 07:12 часа на 2 май Луната е „без курс“. В този интервал от часове бъдете на сигурно и безопасно място.

Фиг. 3 – хороскоп за 02.05.2017 год. 

На 2 май в 07:13 часа Луната преминава в огнения знак Лъв. Лъвът винаги се стреми към лидерство и това може да бъде „препъни камъка“ на този ден. Но той притежава и много положителни качества – благородство, щедрост, чувство за собствено достойнство и т.н. Някои хора на този ден ще се чувстват лидери, дори и да са неформални. С достойното си поведение и добри резултати от работата си ще получават похвали и уважението на околните. Високомерието и твърде демонстративното поведение няма да са печеливши, а само ще отблъскват хората и резултатите няма да са добри. Когато Луната е в знака Лъв се нуждаем от похвали, удобства и лукс, повече самостоятелност и независимост в действията. Не понасяме чужд контрол и нареждания. Но пък в общуването си ще сме по-директни и ако заложим на доброто отношение и щедростта, ще получаваме много повече от хората и живота. Слънцето, управляващо знака Лъв, е извор на светлина и топлина. Разпръсквайте светлина и дарявайте околните с топлина – това е ключът към успеха на този ден. Освен това Луната на 2 май е в хармоничен аспект с Венера, която от 30 април отново е в знака Овен. По-късно образува положителен аспект и с Марс в Близнаци (фиг. 3). Тази звездна хармония дава чудесни възможности за успехи на родените под знаците и най-вече през първата декада на Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец. Денят за вас ще е положително наситен с емоции и ползотворен. Можете да очаквате добри финансови резултати, положителната оценка на хората, любовта на любимите си хора и усещането за емоционален комфорт и стабилност. Но Лъвовете от първа декада са с по-намалена жизнена енергия на този ден, затова е желателно да не се претоварват физически и психически. Денят е добър за дипломатически преговори, за разрешаване на юридически въпроси, за покупка на красиви мебели, дрехи и бижута, но до 4 май все още не е благоприятно да се купува техника и автомобили. Благоприятен ден за спортни занимания и игри, за творчески дейности и забавления, за политически срещи от най-високо ниво, както и за романтични интимни срещи. Венера ще ви дарява с чар и артистичност, а Марс ще ви зарежда със сила и особено с общителност, поради позицията му в знака Близнаци. Луната в Лъв може да се отрази по-неблагоприятно върху емоциите и делата на този ден да са по-затруднени за родените главно през първата декада на знаците Телец, Скорпион, Водолей и при някои Лъвове с по-дисхармонични аспекти към Слънцето си в рождения хороскоп. В по-малка степен тенденциите са такива и за родените през първа декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Стремете се да не налагате на всяка цена мнението си и бъдете по-отстъпчиви. Понякога конфликтите са неизбежни и необходими, за да се променят нещата в положителна насока. Но поне да се избягват тежките думи и необратими действия, които биха ви навредили трайно. При Луна в Лъв всичко „минава през сърцето“, затова и през следващите два дни и половина е уязвимо и е неблагоприятно да се извършват сърдечни операции.

 

Желая ви спокойни и безаварийни почивни дни! 🙂

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*