Хороскоп за 26 и 27 септември 2016

През първите два дни на новата седмица Луната преминава през огнения знак Лъв. След поредицата празнични дни на много от нас никак няма да ни е до работа с тази Луна в Лъв, която има отношение към игрите и забавленията, любовта, творческите занимания. Но ще трябва да се вземем в ръце, защото почивката свърши. Добрата новина е, че Луната на 26 септември е в хармоничен аспект със Сатурн в Стрелец (фиг. 1) и на някой ще му върви работата като по мед и масло. И това са родените под знаците и предимно през втората декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Не си мислете, че ако мързелувате и гледате на задълженията си несериозно, някой от шефовете ви ще го търпи. Просто имате възможността да вършите задачите и ангажиментите си без особено пречки и стрес. Т.е. денят се очертава доста ползотворен за вас. За родените през втората декада на останалите четири зодиакални знака Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Рак, Дева, Козирог и Риби денят може да им се стори малко по-натоварен, да вършат някои задължения с нежелание. Бъдете внимателни за конфликти и неприятности. Когато Луната е в знака Лъв някои хора са склонни към преиграване или драматизиране. Нито едното, нито другото ще са ви от полза. Бъдете искрени, бъдете щедри, дарявайте близките си с топлота и обич, раздавайте се – и в работата, и в любовта.

На 27 септември Луната активира вече хармоничен аспект и с Уран в Овен до около обяд. Това е един изключително добър аспект, защото носи нови идеи и възможности, добро настроение, внезапни обрати в положителна насока, космична подкрепа, силна интуиция. Този хармоничен аспект ще подкрепя вече родените предимно през трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Денят е много положителен за работещите в сферата на науката и техниката, бизнеса, творчеството и спорта. Вършете важните дела до обяд, тъй като от 11:52 часа до 00:43 часа на 28 септември Луната в Лъв е „без курс“. Това означава, че втората полива от деня на 27-ми е неефективна за нови начинания и важни дела. В такива часове не е подходящо да се подписват дългосрочни договори, да се взимат важни решения, да се започват каквито и да било нови дела и взаимоотношения. И тези препоръки са валидни за всички. 27 септември е по-неблагоприятен като цяло ден за родените предимно през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Рак, Дева, Козирог и Риби. Луната в Лъв може да се отрази по-неблагоприятно в емоционален план на първите четири знака, тъй като тя образува т.нар.“главни аспекти“ с рожденото им Слънце. А те имат най-силно влияние в астрологията. Внимавайте за преки конфликти в ежедневието и нека някои коментари минават само покрай ушите ви без да се задълбочавате. На следващите четири знака може да им се наложи да търсят алтернативни изходи в определени ситуации, да променят отношението си към някого или нещо, да се нагодят в обстановката, ако искат да минат „между капките“. Така или иначе следобедните часове не стават за нищо ново и важно, затова се захванете и довършете нещо поизостанало от предния ден или от по-отдавна. При Луна „без курс“ сме склонни към разсеяност и ако работата ви е сериозна и отговорна по отношение на човешкия живот, бъдете по-концентрирани през втората половина на деня.

На 27 септември около обяд има още една съществена звездна промяна – Марс преминава от знака Стрелец в земния знак Козирог, където ще бъде до 8 ноември включително и ще активира ежедневието на всички кардинални знаци Овен, Рак, Везни и Козирог. Специално при Козирозите влиянието може да не е задължително неблагоприятно, но това зависи изцяло от рождения хороскоп на всеки човек. Но за знаците Овен, Рак и Везни напрежението може да бъде много силно, дори и в края на периода да се окаже доста ползотворно. Но ако разчитате на спокойствие, надежда тук всяка оставете. Марс е планета на действието и макар да е в земен, прагматичен знак, аспектът е меко казано невралгичен. Иска се действие, работа, развитие на конкретни важни за вас дела и взаимоотношения. Така че, подгответе се психически и се въоръжете с търпение. Марс в Козирог обаче ще оказва много положително влияние със сигурност върху развитието на делата и взаимоотношенията при родените под знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Ще ви зарежда с достатъчно енергия и сили да постигнете желаните си цели. А някои от вас ще се радват на придобивки и добри печалби от бизнеса. Този Марс в Козирог през периода 27.09 – 08.10 ще преминава през Асцендента в хороскопа на България, което бележи един доста динамичен период и за нашето общество. Логично е, при все че ни очакват президентски избори. Но властите трябва да вземат превантивни мерки и бъдат особено внимателни в този период, тъй като преминавайки през Асцендента ни Марс прави уязвима територията на страната ни към атентати, особено през октомври и в дните около Пълнолунието на 16-ти.

На 26 и 27 септември не се препоръчват операции на сърцето, артериите и вените, диафрагмата, мозъка. Не натоварвайте сърцето и гърба. Храната е желателно да бъде богата на белтъчини, магнезий, витамини С и Е. Месото ще се приема добре, но избягвайте мазнини и храни, съдържащи нишесте и захар.

 

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева 

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*