Хороскоп за 21 и 22 септември 2016

На 21 септември, в часовете от 06:32 до 08:53, Луната в Телец е „без курс“. В 08:54 часа тя навлиза във въздушните Близнаци. Близнаците са знак на общуването, обменът на информация, на търговията и договарянията, на науката и техниката. Животът през следващите два и половина дни ще се забърза. Хората ще изпитват желание да изразят мнението си, независимо дали е правилно или не, дали е на място казаното или не, дали е истина въобще казаното. Ще сме склонни да говорим повече, отколкото за изслушваме хората. Онези, които в забързаното ежедневие и общуване успеят и да чуят гледната точка на отсрещната страна, ще имат нужната информация, която ще им бъде полезна за постигането на целите. Тези, които просто говорят без да слушат, ще си останат само на ниво намерение. Близнаци е променлив, непостоянен знак, а крайното непостоянство и говорене без мярка няма да бъде печелившата карта за тези дни. Но пък ще бъдем по-адаптивни от друг път. Затова се оглеждайте за алтернативи при появата на пречки. Дните са благоприятни за интелектуални дейности, разговори и договаряния, писане, обучение, пътувания, разрешаване на въпроси с роднини, колеги или съседи.

На 21 и 22 септември не се препоръчват оперативни интервенции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на заболявания на дихателната и нервната системи. Храната ни трябва да бъде по-богата на протеини. Мазнините се усвояват от организма по-лесно. Дихателните упражнения и разходката на чист въздух ще ви се отразят добре. Избягвайте задимени и непроветрени помещения.

На 21 септември Луната в Близнаци образува благоприятен аспект с най-големия благодетел в Слънчевата система – Юпитер във Везни. Отличен ден за бизнес договаряния, за политиката и дипломацията, за приемане на закони или правилници, за разрешаване на важни въпроси в съдебната система, за провеждане на конкурси и състезания, за активна рекламна дейност, за партньорство със задгранични представителства и т.н. Звездите на този ден ще предоставят най-много шансове за успех, придобивки и положително развитие на делата при родените под знаците и предимно през първа декада на знаците Овен, Лъв, Везни, Водолей. Денят може да бъде по-труден и натоварен за родените под знаците и най-вече през първа декада на Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Бъдете по-внимателни за неразбирателства и интриги в обкръжението си, при работа с документация, с информация, с домакинските уреди и т.н.

На 22 септември звездите са подготвили за нас повече от нужното напрежение. Затова и ние трябва да се подготвим за неговото проявление. Луната в Близнаци активира голям подвижен кръст с Меркурий в Дева, Нептун в Риби и Сатурн в Стрелец (фиг. 1). Заедно с този кръст и Слънцето в „критичните“ 29 градуса на знака Дева е в предизвикателен аспект с Марс в Стрелец. Тези червени линии, които свързват планетите, внасят голямо напрежение както в световен план, така и в личен за някои зодиакални знаци. В личен план денят ще бъде доста напрегнат за родените предимно през втората и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от същите декади. Опасностите, които могат да ви дебнат са заблуди и грешки в работата, интриги, измами, кражби, проблеми с висшестоящи и проверяващи, с техника или документация и т.н. На този ден и Меркурий вече е стационарен, подготвяйки се да тръгне в директен ход на 23 септември. А Меркурий е голям пакостник, когато е стационарен. Представете си един автомобил, в който седите и единият ви крак е върху газта, а другият – върху спирачката. Работете внимателно с битовите електроуреди и техниката, общувайте и изслушвайте добре отсрещната страна, не прибързвайте с преценките и действията. Опасността от грешки и сериозни инциденти на този ден е голяма. Денят не е благоприятен за покупка на битова или офис техника, както и за автомобил, за разрешаване на важни търговски, политически или дипломатически въпроси. Избягвайте пътувания на дълги разстояния и ако сте зад волана, шофирайте по-предпазливо. В световен план предизвикателната звездна енергия може да създаде сериозно напрежение в обществено-политически аспект във вид на протести и стачки, проблеми с бежанците, скандали и компромати в политиката. Възможни са още терористични атаки, природни бедствия, тежки аварии и инциденти, транспортни и еко катастрофи, отравяния и т.н.

В 17:21 часа българско време на 22 септември Слънцето навлиза в знака Везни и бележи настъпването на астрономическата есен. Хороскопът на есенното равноденствие показва една типична есенна картина – с резки промени във времето в някои периоди и с повишаване на температурите – в други. По-сериозно застудяване и съществени валежи от дъжд може да се очакват през последната седмица на месец октомври. С неочаквано затопляне есента ще ни изненада през последните дни на ноември и в началото на декември. Но каквото и да е затоплянето, летни температури не можем да очакваме. В средата на декември не е изключено есента вече да ни изненада и със снеговалежи. Но истински сняг за радост на малките деца, за любителите на зимните спортове и на планината може да очакваме за Коледа и Нова година. В някои държави със сигурност зимата и ретроградният Меркурий между 19.12.2016 и 08.01.2017 год. могат да парализират в този период транспорта.

 

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*