Полицията в Испания арестува петима сърби от групировката „Розовите пантери“

Испанската полиция арестува в Барселона петима предполагаеми членове на легендарната престъпна група “ Розовите пантери“. Тя е специализирана в обири на бижута. И петимата арестувани са сърби.

Полицията в Барселона арестува крадци от бандата „Розовите пантери“ след като те ограбиха магазин за бижута за по-малко от минута. Плячката на петимата мъже струва 400 000 евро. И петимата са от сръбски произход. Полицейската акция става след сигнал от Германия, че един от крадците е отпътувал от Белград за Барселона.

„Розовите пантери“ са уникална по рода си организация. Името й е дадено от Интерпол в чест на едноименния комедиен филм, след като откраднат диамант беше открит в кутийка от крем за лице.

„Пантерите“ са от Босна, Хърватия, Македония, Черна гора и Сърбия. Смята се, че са извършили над 380 въоръжени обири на елитни бутици в Париж, Монако, Лондон, Сене Тропе, Женева, Дубай и Токио. Цената на откраднатото от тях превишава 334 милиона евро за периода 1999-2015 година.

Някои от крадците са арестувани или идентифицирани, като Борко Илинчич и Милан Лепойя, и Небойша Денич, когото продавачи взеха за рок-звезда, докато не извадил пистолет. Силата на бандата според разследващите,е замяната на всеки отстранен член от нов и то със същите умения.

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*