Българка спечели рекорден джакпот в Испания от 68 млн. Евро

61-годишната жена живее от 16 години в страната с цялото си семейство

Българка, живееща в Испания, спечелила близо 68 млн. евро от местната лотария „Примитива“. Това предаде ТАСС, като цитира испанското радио „Кадена сер“.

61-годишната жена живее от 16 години заедно със семейството си – съпруг, двама синове и трима внуци, но въпреки това едва говори испански език, съобщава Нова телевизия. Затова когато й съобщили за огромната печалба, тя помислила, че се шегуват с нея. В понеделник жената отишла в офиса на лотарията, за да провери дали печели нещо от съботния тираж. Изненадата, която я очаквала там, надминала всичките й очаквания. Оказало се, че тя е спечелила 67 998 532, 81 евро.

„Тя дойде да провери своя билет, който не бе погледнала все още и с изненада откри, че е спечелила“, разказа за АВС Хосефа Лопес Солер, съсобственичка на офиса на лотарията в Кинтанар дел Рей.

Печалбата е втората най-голяма в историята на лотарията, допълва БТА. През октомври 2015 г. жител на Барселона спечели от същата лотария 101 724 559,10 евро.

Лотарията „Примитива“ е една от най-старите в Испания. Съгласно правилата й играчите трябва да изберат шест числа от 1 до 49. Освен това те избират допълнително числа от 0 до 9. Джакпотът се получава от играча, който е вписал в билета си всички паднали се в тиража номера.

Парите, които ще получи българката, след като бъдат обложени с 20% данък, са 54 млн. евро.

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*