Хороскоп за 1 и 2 август 2016

На 1 август Луната продължава транзита си през водния знак Рак. В първия работен ден на новата седмица тя образува три мажорни аспекта – хармоничен с Юпитер в Дева, дисхармоничен с Уран в Овен и във вечерните часове хармоничен аспект с Марс в Скорпион. Стартът на седмицата е по-обещаващ и носи добри възможности за развитие, успех в делата и хармония във взаимоотношенията за родените под знаците и главно през третата декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Луната в Рак и Юпитер в Дева ще ви зареждат с добро настроение и ще ви носят положителни преживявания. А Марс ще ви зарежда със сила, амбиции за успех, издръжливост и сексуалност. Дисхармоничният аспект на Луната в Рак с Уран в Овен може да се отрази по-неблагоприятно на родените под знаците и главно през третата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. Уран може да внесе напрежение в отношенията ви с хората, да възникнат неочаквани обрати и промени в делата. Бъдете по-сдържани и не предприемайте рисковани действия.

От 03:44 до 04:12 часа българско време на 2 август Луната е „без курс“, а в 04:13 часа тя преминава в знака Лъв. Във вторник ще се стремим да заемаме лидерски позиции, да бъдем водещи, да изглеждаме добре и да се представяме навсякъде в най-добра светлина. Ще ни привличат лукса, светлините на прожекторите, блясъка. На този ден Луната е „невидима“ от Слънцето, тъй като в 23:45 часа е Новолуние в знака Лъв (фиг. 1). Възможно е да се чувстваме по-неспокойни, емоциите на някои от нас да са по-променливи и да преживяват по-драматично някои неприятни моменти в ежедневието си. Енергията ни е в своя минимум и е добре да не се претоварваме. Денят е по-неблагоприятен за родените под знаците и най-вече през първата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от първа декада. Слънцето и Луната в Лъв на този ден образуват хармоничен аспект със Сатурн в Стрелец. Както на 2 август, така и през следващите две седмици, на повече успехи, постижения и уважение от страна на околните ще се радват родените през първа декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Във вечерните часове на 2 август и Марс навлиза в огнения знак Стрелец. Марс в астрологията е рицар и воин, а в живота ни представя нашата активност, борбеност и сексуалност. Марс в Стрелец ще повиши вярата и оптимизма, желанието за придобиване на нови знания, за пътешествия. Стрелецът е огнен знак, целенасочен и смел, бърз и динамичен, решен да постига целите си и да води борба за своите идеали. Ахилесовата пета на Марс в Стрелец е когато си повярва твърде силно и надцени възможностите си, твърде прибързан може да бъде и е склонен към риск. Прекаленият оптимизъм и недостатъчна информация за определена ситуация може да ни изиграе лоша шега. Това важи особено в обществено – политически план за света, защото когато Марс преминава в знака Стрелец все ще се намери някой, който да „опъне лъка и да изстреля стрелата“.  От 2 август до 27 септември Марс в Стрелец ще внесе още повече динамика в отношенията между държави. Повишава се  опасността от пожари и експлозии, от тежки инциденти и прояви на насилие, от природни катаклизми и още атентати, поради предстоящия съвпад на Марс със Сатурн в Стрелец, които образуват неблагоприятен аспект към Юпитер в Дева и Нептун в Риби. Най-опасни през месец август са 12, 19, 20, 22, 25, 26 и 28. Препоръчително е да избягвате пътувания на дълъг път и посещение на многолюдни места на посочените дати.

На 1 август не се препоръчват операции на стомаха, хранопровода, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и млечните жлези. Денят е благоприятен за лечение и профилактика на заболявания на храносмилателната система, за зачеване. Желателно е да се ограничат мазнините, месото, захарта, алкохола и нишестените храни. Консумирайте тези дни риба и други морски дарове, въглехидрати, плодове и зеленчуци, витамин Е и В2. На 2 август не се препоръчват операции на сърцето, артериите и вените, диафрагмата, мозъчната кора. Храната трябва да бъде богата на белтъчини, магнезиев сулфат и фосфат, витамини С и Е. Месото ще се приема добре от организма. Избягвайте твърде мазни храни и храни, съдържащи захар и нишесте.

 

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*