FCC продава имотите си в Испания

Испанският строителен гигант иска да се възползва от възстановяването на пазара, за да генерира стойност

Испанският строителен гигант Fomento de Construcciones & Contratas SA (FCC) на Карлос Слим продава всичките си имотни активи в Испания, съобщава местното икономическо издание El Economista.

FCC притежава имотни активи на стойност 328 млн. евро, сред които жилища, земя и други имоти.

През последната година компанията активно засилваше екипа си в отдела за имоти, като на практика превърна отдела в цяла агенция.

Строителният гигант е далеч от оттегляне от сектора, а иска да се възползва от възстановяването му, за да отвори нова линия в бизнеса си, посочва изданието.

Под ръководството на Хавиер Фейн, бивш изпълнителен директор на Cementos Portland, FCC Real Estate ще генерира стойност от активите си чрез продажба. Прогресивното, макар и бавно, възстановяване на пазара в Испания и положителната перспектива пред него подпомага тази задача.

Като цяло за страната продажбите се увеличават с 9,2% през първото тримесечие на годината, въпреки че цифрите са с 56,9% под регистрираните през 2007 г., посочва изданието.

Най-ценният актив на FCC са няколко парцела в Мадрид, които в момента са в процес на разработване. Отчетната им стойност е около 120 млн. евро. Компанията притежава и други имоти в столицата на Испания, както и в Барселона, Витория, Пино Монтано, Севиля и други градове.

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*