Летище Пловдив с полети до Германия, Испания, Италия и Турция

Летище Пловдив и датска консултантска компания са подготвили договор, след сключването на който ще бъдат разработени четири нови маршрута до местния аеропорт. Това съобщи в ефира на Дарик радио изпълнителният директор Владимир Щърбанов. Резултатите се очаква да се появят в края на тази или в началото на следващата година. Понеже летището е в процедура на концесия и подобно споразумение ще окаже влияние върху условията, които бъдещият концесионер ще трябва да изпълни, е решено договорът да се сключи между датската компания, която се явява и авиационен брокер, и Фонда за развитие на летище Пловдив.

Споразумението е напълно готово и е връчено на община Пловдив. То трябва да бъде подписано до края на месеца от кмета Иван Тотев, кмета на община „Родопи“ Пламен Спасов и представител на консултантската компания, допълни Щърбанов.

Четирите направления са Испания, Италия, Германия и Турция (или Гърция). Ако редовните линии започнат да се обслужват, средствата които ще са необходими, са на стойност около 50 000 евро годишно. Сумата е приблизителна и окончателно ще бъде фиксирана след установяването на пътникопотока и честотите на полетите. Към момента такава сума в сметката на Фонда има, увери директорът.

Възможните дестинации до Испания са Барселона, Палма де Майорка и Херона, а до ИталияБергамо и Бари. До Германия възможната дестинация е Франкфурт. Възможно е първите полети да стартират през предстоящия зимен сезон, но пълноценно „екшън-планът“ е насрочен за март 2016 г.

loading...

3 Коментари на Летище Пловдив с полети до Германия, Испания, Италия и Турция

  1. Super! От изключителна полза ще са директни полети от Палма де Майорка до Пловдив, така половината от нас, които живеем тук ще се прибираме по-бързо до къщите ни в България.
    Браво!

  2. Добре е да се извършват полети и до Бурса! Има много заинтересовани в този район,както инвеститори, така и обикновени хора.

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*