Хороскоп за 20, 21 и 22 май 2016

На 20 и 21 май Луната продължава своя транзит през водния знак Скорпион. Продължават да бъдат актуални темите за всякакви мистерии и разгадаване на тайни. Престъпниците да внимават – разследванията и контролът са засилени на всички нива! Дните са благоприятни за разгадаване на тайни и разкриване на престъпления, както и за дълбинни изследвания и проучвания. В личен план 20 май е благоприятен ден за родените под знаците и предимно през втората декада, а на 21 май – за родените през третата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. На 20 май Луната образува хармонични аспекти с Нептун в Риби и с Юпитер в Дева, които ще ви вдъхновяват, ще повишат интуицията ви, ще бъдете по-амбициозни и задълбочени. И най-важното – Юпитер ще ви носи късмет в делата и изявите, особено в обучението и при участия в конкурси или изпити, както и за работещите в сферата на образованието, на законодателството, на рекламата и издателската дейност, на медицината и т.н. Около обяд Луната в Скорпион вече е в опозиция (дисхармоничен аспект) с ретроградния Меркурий в Телец (фиг. 1), който ще активира напрежението и скандалите около учениците и матурите. Емоциите ще са в максимално напрежение и не е изключено да излязат наяве още разкрития по тяхното протичане и опити за продаване на отговорите за тестовете.

На 20 май с повишено внимание в общуването трябва да бъдат родените под знаците и предимно през втората декада, а на 21 май – родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. На 20 май не са изключени скандали с колеги или роднини / съседи / подчинени / наематели; неприятности с или документи или заради информация, субективизъм в мисленето и при взимане на решения. Шофирайте по-внимателно и следете за изправността на автомобила си, особено спукване и течове на радиатора или на маркучи, за изпускателната система, светлините и чистачките. Особено предпазливи трябва да бъдат младите хора и учениците, тъй като са възможни и инциденти между ученици и с млади хора изобщо. На 21 май Луната е в дисхармоничен аспект с Венера в Телец. На този ден не е подходящо да се правят скъпи покупки и като цяло големи капиталовложения. Внимавайте за кражби и обири, както и за неприятности във взаимоотношения с интимните или с бизнес партньори. В часовете между 14:39 и 21:48 Луната в Скорпион е „без курс“, т.е. не образува мажорни аспекти с другите планети в този интервал от време и се подготвя за смяна на знака. Бъдете на сигурно и безопасно място, вършете само добре познати дейности и не взимайте важни за бъдещето решения.

22.05.2016

Фиг. 2 – хороскоп на Пълнолунието на 22.05.2016 год.

В 21:49 часа на 21 май Луната навлиза в огнения подвижен знак Стрелец, а в 00:14 часа българско време на 22 май е Пълнолуние в Стрелец (фиг. 2). Специфичното на това Пълнолуние е съвпадът на Луната с Марс и таоквадратът между Сатурн, Юпитер и Нептун. В мунданен план то създава предпоставки за природно бедствие / изригване на вулкан, терористичен акт, експлозия / инцидент във военен завод или складове с боеприпаси, военни нападения и разногласия между държави, падане на министри и други управници от власт и т.н. В дните около и по време на Пълнолуние енергията ни е в своя максимум, но се повишава и опасността от инциденти. До Новолунието на 5 юни периодът е благоприятен за довършване на започнати дела или приключване на взаимоотношения, а самото Пълнолуние на 22 май е добро време за провеждане на лунната диета за пречистване на организма от токсините. На 21 и 22 май в здравословен план са уязвими костите в областта на слабините, кръста и бедрата от травми, появата на главоболие, нарушения в съня и повишена нервна възбуда. Ограничете алкохола и пикантните храни.

22 май е по-благоприятен ден за родените под знаците и предимно през първата декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей.  Късните часове на 21 и на 22 май са по-предизвикателни и невралгични за родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Избягвайте непознати компании и посещение на обществени места през нощта срещу 22-ри и на самия 22 май. Съвпадът на Луната с Марс в огнения знак Стрелец от хороскопа на Пълнолунието създава опасност за тежки криминални престъпления и други по-агресивни прояви, битовите инциденти, за нараняване с режещи машини / инструменти или с огнестрелно оръжие, за пожари и експлозии на газови бутилки и други взривоопасни вещества. Избягвайте пътувания по възможност в неделя и понеделник. Влиянието на Пълнолунията са предимно до следващото Новолуние, затова в периода до 5 юни са валидни описаните опасности за по-уязвимите знаци и особено на 22, 29 и 30 май. Не са изключени както тежки транспортни инциденти, така и инциденти по време на ралита. Властите е добре да вземат мерки за сигурността на военни заводи или складове, на стадиони по време на мачове и състезания или на големи концерти срещу терористични атаки. По-уязвими държави за природни бедствия, за експлозии и пожари, за атентати и всякакво обществено напрежение са: САЩ, Франция, Румъния, Украйна, Албания, Македония, Мексико, Йордания, Ирак, Конго, Северна Корея, Чили, Япония.

Времето – в петъчния ден очаквам усилване на вятъра и по-съществена облачност и валежи, като тенденцията е сходна и за съботния ден. В неделя Луната вече е в Стрелец и ще внесе затопляне, но времето и в неделя очаквам да бъде по-променливо, с разкъсана облачност и краткотрайни превалявания. В хороскопа на Пълнолунието на 22 май (фиг. 2) има индикации за по-ниски температури за сезона до края на месеца, а Луната в съвпад с Марс може да стане причина и за тежки градушки, като по-опасни за посевите са дните 22, 23, 25, 30 май; 1, 3 и 5 юни.

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*