На гости ни е Таня Иванова – жена с множество таланти

Тази седмица на гости в предаването „Радио мост“ по RW Radio e Таня Иванова. Родена в София през 1972 г. Живее в Барселона (Испания) от 1995 г., където работи като преводач от български, руски и английски на испански и каталунски език. През всичките тези години остава неразривно свързана с България, като организира пътувания с културно-опознавателна цел. Председател е на асоциация „Къща Тракия, България в Каталуния“ — организация от културен характер, чиито интереси са свързани не само с интеркултурния обмен между държавите и разпространението на българските обичаи и традиции, но и на древната тракийска култура, чиито наследници сме. Завършила е висше образование в Нов български университет – София, специалност „Древна балканистика — Тракология“ и втора специалност „Приложна лингвистика и превод с испански език“.

Собственик е на къща за селски туризъм в Родопите. Любознателна и неуморна пътешественичка, любителка е на фотографията и на литературата. Написва първото си стихотворение, когато е едва на осем години. Кореспондент е на български и на испански вестници и списания. Член е на Съюза на българските журналисти, на Съюза на свободните писатели, на Съюза на литераторите в България и на Българска Академия на науките и изкуствата (БАНИ).

През 2011 г. излиза от печат романът ѝ „Срещи с Лудия“, написан на испански и преведен от самата нея на български език. През 2012 г. издава сборника с етюди „Споделена самота“, също в превод от испански език. „Трансформация“ е първата ѝ стихосбирка, която включва произведения написани между 1997-2009 г.

Издадена е пред 2013 г. от собственото ѝ издателство „Лунна светлина 13“, заедно с втория ѝ роман „Нежност и страст“ е втората ѝ стихосбирка, която включва стихове от 2014 г. През същата година издава и още една стихосбирка — „Разстояние“, където е и автор на корицата и романът „Истинска любов на шега“, написан съвместно с варненския автор Славян Йоргакиев.

През септември 2015 г. печели втора награда на VI Международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията“ за стохотворението „В друго лято“ от стихобирката „Отворена врата към рая“, чието издаване предстои. В момента работи върху поредната си стихосбирка — „Сладка отрова“ и сборника с разкази „Спомени от сънищата“. Предстой и издаването на стихосбирка на испански език със заглавие „Позволи ми да ти говоря“ ( “Permíteme que te hable”). Книгите ѝ скиро ще бъдат представени в Генералното консулство на България във Валенсия и в Българскито посолство в Мадрид.

Таня е също и художник. Със свой картини е участвала в няколко колективни изложби в Барселона и една в Опорто – Португалия. В момента подготвя колективна изложба на български художници по случай Националния празник на България.

С авторката можете да се свържете тук:

https://www.facebook.com/knigitenatanyaivanova?ref=ts&fref=ts

http://encuentrosconelloco.blogspot.com

Е-мейл: tanyaivanova72@gmail.com

GSM: + 359/ 896-723- 711 и вайбър + 34/ 669349483

А ако сте пропуснали да чуете предаването, можете да го направите от тук:

 

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*