Хороскоп за 4 и 5 май 2016

Луната на 4 и 5 май се движи през огнения знак Овен. Дори и намаляваща, което води до намаляване на енергията ни, Луната в Овен ни активира през следващите дни. Ставаме по-борбени и ентусиазирани, ще сме склони да действаме бързо и да рискуваме. Само че, определен риск могат да си позволят някои хора и то самона 4 май, когато Луната е в хармонични аспекти със собствения си планетен управител Марс и със Сатурн в Стрелец (фиг. 1 – линиите в зелен цвят).  Някакъв риск в краткосрочен план и то не с мащабни размери и в дългосрочен план могат да поемат родените през първата декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей, както и някои от представителите на огнения знак Овенс добри аспекти в рождения си хороскоп към Слънцето. Денят е благоприятен в работен план и за родените през втората декада на същите знаци, но без предприемат твърде голям риск. Важно условие за успехи е бързата намеса и смелите действия, но не необмислени и постигнати чрез натиск или манипулации.

Във вечерните часове на 4 май се активира неблагоприятен аспект на Луната и Уран в Овен към Плутон в Козирог, който е активен и на 5 май (фиг. 1 – линиите в червен цвят). Поради това във вечерните часове на 4 май и през нощта срещу 5 май родените през втората декада, а на 5 май и родените вече през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог трябва да бъдат по-предпазливи за неприятности или инциденти. В по-малка степен енергиите през нощта на 4 срещу 5 май са неблагоприятни и за родените през втора декада, а на 5 май – за родените през трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Избягвайте дълги пътувания през нощта и в ранните сутрешни часове. Бъдете на сигурно място и в спокойна обстановка. В здравословен план е уязвимо кръвообращението и хората със сърдечно-съдови заболявания. Предпазвайте се от пожари, експлозии и агресивни прояви от страна на други хора. Освен това от 07:17 часа българско време до 20:10 часа на 5 май Луната е „без курс“, което прави този ден неефективен за важни действия и решения, гласувания или нови начинания. Вършете на този ден рутинни и довършителни задачи, без да прибързвате или рискувате. В мунданен план от вечерните часове на 4 и на 5 май също се очертават по-невралгични и опасни за транспортни и други инциденти, за протести и размирици, природни бедствия, експлозии, пожари или атентати. По-уязвими държави са Албания, Македония, Гърция, Аржентина, Белгия, Дания, Еквадор, Ирак, Нова Зеландия, Перу, Чили, Румъния, САЩ, Сирия, Украйна, Франция, Швеция, Япония.

На 4 и 5 май не се препоръчват мозъчни интервенции, операции на очите, горната челюст, ушите, носа и устната кухина, на зъбите (без пулпата). В менюто ни тези дни трябва да присъстват храни, богати на калий и на витамини А, В1 и С, месо и месни продукти. Ограничете консумацията на кафе, енергийни напитки и алкохол, люти и пикантни подправки, горещи храни и напитки. Уязвима са, както вече споменах, нервната и сърдечно-съдовата системи, както и главата за травми. Когато Луната е в Огнен знак бъде внимателни за наранявания с режещи инструменти / машини, при работа с огнестрелно оръжие или изгаряния.

 

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*