Лесно ли е на една българка да пробие на сръбската сцена?

На гости този път в предването „Радио мост“ ни е певицата Вили Рай-Портлок, която има зад гърба си хиляди концерти, няколко диска и звездна кариера на Балканите. Покорила Русия, Сърбия, Германия и цяла Европа, Вили представя Прищина на международния конкурс „Евровизия”.

„Бугарската певачица” живее 20 години в Сърбия, като пее с Биг бенда на Белградското радио и телевизия, изнася концерти със Сръбската филхармония. Виолета Цолова, г-жа Миливоевич, Вили Йекнич, Вили Рай или Мис Портлок? Под всичките тези имена се крие богатата музикална кариера на джаз певицата, на която биха завидели десетки изпълнители.

Завършила Българската Консерватория – поп и джаз пеене, в класа на Ирина Чмихова, тя е изпратена да представя България на фестивал в Чехия, след който примата на родната естрада Лили Иванова я избира за своя вокалистка и двете изнасят над 500 концерта в Русия. И до момента те са свързани с великолепно приятелство, скрепено с много професионални изяви през годините. Второто турне на Вили в Русия е с известния й съпруг Горан Йекнич – популярен сръбски музикант и продуцент. Красивата и талантлива певица сякаш с магнит притегля звездите от Южната ни съседка, като се запознава с първия си съпруг на сцената на „Златния Орфей”, което предопределя професионалната й кариера в Сърбия. …….

От 20-годишния брак със сръбска звезда Зоран Миливоевич, който изпя хита „Ела, душо моя”, Вили Портлок има син Райко и двама внука. Лесно ли е на една българка да пробие на сръбската сцена ще научим, след като послушаме малко музика.

За нея- песента е съдба. Човешките теми, за които пее, са близки до балканската душа и това превръща песните й в хитове. Певица, композитор, текстописец и музикален продуцент, в студиото на Вили Портлок са записвали Албано, Белгийската филхармония, Джани Фюрелино, Георги Христов, Биг бенд джаз, Теодоси Спасов, дует Ритон, Слави Трифонов и много други български и международни изпълнители.

А тези, които са пропуснали да чуят изключително интригуващото интервю, могат да го направят и тук:

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*