Хороскоп за 23 и 24 април 2016

На 23 и 24 април Луната продължава транзита през водния знак Скорпион. Тази позиция на Луната не е най-доброто място за нея, тъй като дава склонност към силна чувствителност и ранимост, дълбоки преживявания и интензивна емоционалност. Може да сме настроени по-песимистично по дадени въпроси, да сме по-мнителни и взискателни към околните. Плутон управлява този знак, а той има връзка и с престъпността, така че през тези дни в обществото може да се очакват разисквания на тема престъпност, данъчни нарушения, корупционни схеми, финансови злоупотреби и т.н. Повишава се у някои хора и желанието за доминиране.

На 23 април Луната през първата половина на деня е в хармоничен аспект с Нептун в Риби и с Юпитер в Дева, а по-късно и с Плутон в Козирог, които благоприятстват работата на институциите като цяло. В личен план денят е по-благоприятен за родените под знаците и най-вече през втората декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Повишената ви чувствителност и интуиция ще ви помагат да намирате лесно решенията, ще знаете на кого можете да се доверите, ще имате творческо виждане за това как трябва да вършите задачите си през деня, за да бъдат успешни. Много добър ден за творците, лечителите, психолозите, за киното и телевизията, за разкриването на престъпления от страна на полицията и на тайни заговори от тайните служби. Може да бъде засилен контролът по пътищата и на данъчните инспектори за финансови злоупотреби или укрити данъци.

На 23 април Луната образува неблагоприятен аспект в следобедните и вечерни часове с Меркурий в Телец (фиг. 1). Като се вземе под внимание, че Меркурий се свързва с общуването, с начина на мислене и изразяването на мнение, с взаимоотношенията ни с роднини и съседи, с документацията, транспортните средства, с търговските и договорни отношения, трудности и проблеми могат да възникнат в сферата на някое от изброените неща. Денят се очертава по-динамичен и на моменти по-труден за родените под знаците и най-вече през втората декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от втора декада. Като се има предвид, че Телецът е доста упорит знак и държи на мнението си и на взетите вече решения, то Меркурий в този знак може да ви затрудни и изнерви при опитите от на други хора да промените мнението си поради някакви причини. Трябва обаче да сте по-гъвкави и готови да изслушате аргументите на хората и едва тогава да вземете своето решение. Бъдете внимателни при работа с информация и документация, както и при шофиране.

На 24 април от 00:46 до 15:46 часа българско време Луната в Скорпион се подготвя за смяна на знака и е „без курс“. Добрата новина е, че този ден е почивен, защото в работен ден тази липса на главни аспекти на Луната с другите планети не носи ефективност в работата и за други важни дела. И все пак, родените през третата декада вече на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей не бива да предприемат рисковани действия. Ако сте на път, бъдете по-концентрирани зад волана. При Луна „без курс“ сме склонни към разсеяност и грешки. Може да бъде затруднена и комуникацията с околните. До 15:47 часа, когато Луната преминава в огнения знак Стрелец, часовете могат да бъдат не особено хармонични в емоционален аспект и за някои от родените през третата декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

24-04-2016

След 15:47 часа Луната в Стрелец ще повиши у нас ентусиазма, вярата ни, желанието ни за авантюри и забавления, стремежът ни към нови знания и уважение от страна на другите. Ще бъдем целенасочени, но много по-позитивни, отколкото при Луна в Скорпион. Ахилесовата пета при Луна в Стрелец може да бъде прекалената вяра, прекалената експанзия в емоциите и склонността към прекален риск. Юпитер, като планетен управител на този знак има свойството да разширява и уголемява. Тя е планета на големия късмет и възможности в живота, но Луната в Стрелец изисква да държим малко изкъсо емоциите и прекалените желания за удовлетворяване на желанията. Затова, в часовете след 15:47 часа, вниманието за неприятности и инциденти трябва да бъде най-засилено от страна на родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и от представителите на първа декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Луната в Стрелец е в съвпад с Марс (фиг. 2), планетата на действието и риска, затова се повишава и опасността от инциденти, пожари, експлозии и т.н. В световен аспект е повишена опасността за тежки аварии и инциденти, обществено-политически трусове, прояви на насилие и терористични нападения, за военни атаки и природни катаклизми. Дните до 26 априлвключително изброените опасности в световен аспект, включително и за България, са в сила и властите трябва да вземат всички превантивни мерки за сигурността в държавата. От природата не можем да се опазим, но можем да активираме цялата си позитивна енергия и човешка любов, за да се смилят звездите и да няма земни трусове. А родените през първа декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби трябва да бъдат най-предпазливи, да не прибързват в действията си и да не рискуват в нищо, включително и с финансите. Съвпадът на Венера с Уран в Овен създава сериозна опасност тези дни за борсите и финансите като цяло, затова е добре всички да бъдат по-внимателни с парите си, с всякаква движима и недвижима собственост, както и в партньорските взаимоотношения.

 

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*