Испания екстрадира французин, предоставил оръжие на терориста Кулибали

Испански съд обяви, че ще издаде заповед за екстрадиране във Франция на мъж, заподозрян за предоставяне на оръжие, използвано от терорист при атака в Париж в началото на 2015 година, съобщава Ройтерс.

На 12 април 27-годишният Антоан Денив от Сен Катрин, заедно с двама мъже от Сърбия и Черна гора, беше арестуван до Малага, Испания. Те са обвини в трафик на оръжия.

Денив ще бъде изпратен в наказателен съд в Лил в рамките на 10 дни, където ще му бъдат повдигнати обвинения за участие в престъпна организация и незаконен трафик на оръжия, муниции и експлозиви, се казва в решението на испанския съд.

Смята се, че Денив е предоставил оръжия, използвани от терориста Амеди Кулибали. Кулибали уби четирима евреи и полицай в магазин за кашерна храна в Париж през януари 2015 година няколко дни, след като двама терористи застреляха 12 души в редакцията на сатиричното издание „Шарли ебдо” във френската столица.

27-годишният французин е напуснал Франция няколко седмици след извършеното от Кулибали нападение. Той е създал нова база в Малага, където е продължил да се занимава с незаконна продажба на оръжия, използвайки фалшив паспорт и европейски паспорт с друго име.

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*