Хороскоп за 17 и 18 април 2016

На 17 и 18 април Луната транзитира през земния знак Дева. Въпреки, че единият ден е почивен, сигурна съм, че на много от вас ще се наложи да свършат някаква поизостанала работа в неделния ден – почистване, подреждане, пране или някаква друга служебна работа, недовършена от предната седмица. Денят е добър също за засаждане на зеленчуци, овошки и цветя, за ремонтни дейности. Както се казва, време е да сложим много неща в ред, стига забавления.

На 17 април Луната е в предизвикателен аспект с Марс в Стрелец, а във вечерните часове активира и опозиция с Нептун в Риби (фиг. 1). Денят може да предостави някакво емоционално напрежение предимно на родените през първата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и на Овен, Лъв, Везни и Водолей от първа декада. Марс е „зловредна“ планета като цяло, затова се изисква да не предприемате някакви твърде необмислени и смели действия. Работете внимателно, ако се налага, с режещи машини или инструменти. Внимавайте също за пожари, взривове или изгаряния. Гледайте по-философски на някакви предизвикателства от страна на по-агресивни хора и не отвръщайте на нападки. Ако искате да отработите по един положителен начин аспектите на Марс, правете любов или спортувайте, но без крайно натоварване. Марс е планета както на действието, така и на сексуалната енергия. Във вечерните часове трябва да се вземат мерки срещу кражби и обири. Бъдете по-недоверчиви, за да избегнете и измами. Денят е по-хармоничен за родените под знаците и предимно през първата декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Хармоничният аспект на Луната в Дева с вашето Слънце ще внесе емоционален баланс, добро настроение и много прекрасни моменти в неделния ден.

На 18 април, първият работен ден на новата седмица, Луната преминава вече през втора декада на знака Дева и акцентира хармонично Слънцето на родените през втора декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Съвпадът й с Юпитер ви носи на първо място много късмет, добри възможности, придобиване на допълнителен авторитет и успех във всяко начинание. Около обяд Луната вече образува предизвикателен аспект със Сатурн и през втората половина на деня проблемите, които могат да възникнат, са при работа с институции и държавни служители, с висшестоящи или контролни органи. Този ден може да бъде по-труден и да срещат някои ограничения родените предимно през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и на Овен, Лъв, Везни и Водолей от втора декада.  Проявявайте сериозно отношение към работата и ангажиментите си, избягвайте конфликти с шефове. Важни дейности в различни институции по-добре свършете преди обяд. Добрата новина е, че Луната все пак има хармоничен аспект с Меркурий – планетата на комуникациите и нашият ум. Обмисляйте добре всичко и разговаряйте повече с хората, вместо да се впускате във взаимни критики и капризничене. Меркурий ще ви помага да взимате рационални решения и да постигате разбирателство при добро желание и правилно общуване с хората. Дева е практичен и услужлив знак, затова съм убедена, че алтернатива винаги има. Важното е да сме по-гъвкави. След 15:29 часа българско време Луната вече е „без курс“ и вечерните часове не са за взимане на важни решения или рисковани действия. Почивайте и релаксирайте след напрегнатото начало на понеделника.

На 18 април не се препоръчват операции на тънките черва, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника или жлъчните пътища, поставянето на спинална упойка. И през двата дни са уязвими червата и като цяло храносмилателната дейност, затова на 17 и 18 април трябва добре да се подбира храната и да се избягват трудно смилаеми храни и мазнини. В неделния ден, 17 април, приемът на алкохол също е добре да бъде по-ограничен. Опозицията на Луната с Нептун създава предпоставка за хранителни или медикаментозни интоксикации, проява на алергии, инфекции или ендокринни смущения.

 

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*