Хороскоп за 13 и 14 април 2016

На 13 април Луната е във водния знак Рак, растяща. В часовете до обяд тя образува хармонични аспекти с Меркурий в Телец, с Нептун в Риби и с Юпитер в Дева – благоприятни часове за разрешаване на важни въпроси, включително юридически и с различни институции. Интуицията е на ниво, по-активно е и въображението ни.  През втората половина на деня Луната активира предизвикателни аспекти, които ще бъдат активни и през цялата нощ срещу 14 април – опозиция с Плутон в Козирог и квадратура със Слънцето и Уран в Овен (фиг. 1). Както се подразбира от само себе си предизвикателните аспекти носят предизвикателства, които от своя страна са свързани с напрежение. Напрежението в световен план е свързано с опасността от прояви на насилие, от атентат, от природни катаклизми, от тежки аварии и транспортни инциденти.

В личен план тези напрегнати аспекти могат да се отразят по-силно в ежедневието при родените под знаците и най-вече през втората декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от втора декада. Като се вземе под внимание силната чувствителност и емоционалност на водната Луна в Рак, опасността някои от нас да са твърде раними и дълбоко да преживяват обиди или други затруднения е голяма. Не позволявайте да ви притискат и манипулират, но се стремете и да избягвате твърде пряка конфронтация. Трябва да се намери златната среда, както и да бъдем по-адаптивни в различните ситуации и взаимоотношения с хора. И най-важното – бъдете предпазливи за травми и инциденти. Ограничете посещенията на обществени места, където има много хора – търговски центрове, концерти, гари и аерогари. Препоръчително е на 13 и 14 април да не пътувате с автомобил и със самолет на дълъг път, с метро по възможност също.

Имам наблюдение, че когато аз или друг колега пише в прогнозата си за подобна опасност, веднага се намират низши души, които злоупотребяват с тази информация. Апелирам да не се злоупотребява с органите на реда с обаждане за фалшиви сигнали за опасност от бомбени експлозии, защото нищо не остава ненаказано и дори някой да се усмихне, прочитайки написаното, ще дойде момент, в който ще си спомни за стореното. И никой никога не е застрахован, че може да се озове в капана на истински бомбен атентат. Затова нека бъдем разумни и по-сплотени в такива дни.

13 април е по-хармоничен и ползотворен ден за родените под знаците и предимно през втората декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Благоприятният аспект на Луната в Рак към вашето Слънце, както и към Меркурий в Телец и Юпитер в Дева ще активират контактите и пътуванията. На успехи можете да разчитате при уреждането на документи, в договарянията, в търговията и във взаимоотношенията с хората. Водната Луна ще ви помага по-скоро да разбирате на вътрешно ниво хората и техните подбуди, както и интуитивно да намирате своите отговори и да взимате решенията си. Ще бъдете оценявани високо, а хората ще гледат на вас с уважение и респект. Денят е добър за придобиване на нови знания и умения, за контакти с чуждестранни партньори или за участия в конкурси и състезания, на които някои от вас могат да грабнат големите награди.

14-04-2016

В 06:59 часа на 14 април Луната е във фаза Първа четвърт. От астрологична гледна точка Слънцето и Уран в Овен образуват квадратура с Луната в Рак съответно на 24-25 градуса в знаците (фиг. 2). От 06:59 до 16:53 часа Луната в Рак е „без курс“. Този ден също е по-натоварен енергийно в мунданен план, тъй като Луната, когато не образува мажорни аспекти с останалите планети, дава повече разсеяност и хаотичност в емоциите, което от своя страна създава предпоставка за инциденти и насилие. В световен план 13 и 14 април са по-критични дни за САЩ, Англия, Белгия, България, Гърция, Германия, Индонезия, Ирак, Испания, Канада, Норвегия, Перу, Чили, Румъния, Сирия, Словакия, Сърбия, Турция, Унгария, Франция, Швеция. В личен план денят е по-критичен за родените под знаците и предимно през третата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. На 14 април водната Луна в Рак е по-хармонична енергийно за родените под знаците и предимно през третата декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Луната „без курс“ налага повече внимание и концентрация в работата. Бъдете внимателни за грешки и инциденти, както и в отношенията си с хората, защото не са изключени недоразумения, обърквания, разминавания на определени срещи с някои хора и т.н. Дните не са благоприятни за операции на хранопровода, стомаха, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и млечните жлези. Ще ви се отрази по-благоприятно на организма, ако приемате по-малко мазнини, а повече риба, зеленчуци и въглехидрати, ядки и семена. 14 април не е благоприятен ден за нови начинания и взаимоотношения, за рисковани действия, за взимане на дългосрочни решения и подписване да договори.

 

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*