Хороскоп за 5 и 6 април 2016

На 5 и 6 април до 13:33 часа Луната продължава транзита си през знака Риби и е намаляваща, като след 13:33 часа на 5 април до 09:46 на 6 април тя е „без курс“. В сутрешните часове на 5 април тя образува дисхармоничен аспект с Юпитер, а по-късно и със Сатурн в Стрелец. Добрата новина е, че има и хармоничен аспект с Плутон в Козирог. Нараства напрежението в обществото и в частност в управлението, свързано с приемането на закони и правилници, със здравеопазването, с образованието, усвояването на финансите и други наболели въпроси. Както в глобален аспект, така и в личен, съществува риск емоциите да излязат от контрол. Затова родените под знаците и предимно през втората декада наБлизнаци, Дева, Стрелец, Риби, Овен, Лъв, Везни и Водолейтрябва да положат усилие и да бъдат по-сдържани в емоциите, ако искат да преодолеят някои предизвикателства и избегнат неприятни преживявания. Може някои от вас да прекалят с изискванията си, други да са по-  безотговорни и да не изпълнят поети ангажименти, а трети – да предприемат прекален риск без да обмислят нещата детайлно.

Звездите на 5 април са по-благосклонни към родените под знаците и предимно през втората декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Дори и да възникнат някакви неразбории, шансът те да отшумят без последствия е голям. Волята ви за успех и влиянието ви върху хората са силни, а мисълта – задълбочена. Ще се освобождавате с лекота от ненужното. На този ден звездите повеляват да се придържаме към използването на изпитани методи и средства в ежедневието, да бъдем отговорни в работата и във взаимоотношенията си с хората, да сме по-задълбочени и да наблегнем на доброто планиране и организиране на всички действия в дългосрочен план.

На 5 и 6 април не се препоръчват операции на лимфната система, отстраняване на туморни образувания, интервенции на ставите на ходилото, на пръстите и глезените на краката, поставянето на ваксини и силни упойващи вещества. Дните са подходящи за лечение на ендокринни заболявания, лечебно-профилактични процедури на краката. Храната трябва да е богата на въглехидрати и желязо, да се ограничи консумацията на месото, колбасите и алкохола. Ако ви предстои важна операция, която не търпи голямо отлагане във времето, добре е да я осъществите най-късно до 12 април включително, тъй като от 13 до 20 април Марс е стационарен – забавя своя ход и се подготвя за ретроградното си движение (21.04 – 29.06), като от 30.06 до 03.07 включително отново е стационарен и едва от 4 юли тръгва в своя нормален ход. На 7 април е Новолуние и след него Луната започва да расте, което не е благоприятно от гледна точка на възможни кръвоизливи и усложнения по време на операция или в след оперативния период, но ретрограден Марс е далеч по-непредсказуем и опасен за операциите. Не, че близо три месеца хирургичните отделения и родилните зали ще спрат работата си, но нека в периода 13 април – 3 юли да се извършват единствено неотложните и животоспасяващите интервенции. Тъй като Марс е в Стрелец, в периода на стационарното и ретроградното му движение не е благоприятно да се извършват операции на черния дроб, интервенции на жлъчката, дискова херния, колянно капаче, смяна на бедрени стави, отстраняване на образувания по кожата.  За да избегнете възпалителни процеси, желателно е в този период да не правите и татуировки, особено ако кожата ви е по-чувствителна.

На 6 април часовете до 13:33 часа са по-благоприятни за родените под знаците и предимно през третата декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог, въпреки Луната „без курс“. Вършете основно рутинни дейности, а по-важните задачи оставете за следобедните часове. Първата половина от деня е неблагоприятно време за родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, Овен, Лъв, Везни и Водолей. Не предприемайте рисковани действия, предпазвайте се от някакви неприятности или инциденти. Склонни сте към разсеяност и грешки.В 13:34 часа Луната преминава в огнения знак Овен и втората половина на деня ще бъде доста по-динамична и ползотворна. Съвпадът й с Венера, която на този ден сменява знака и е в Овен, ще повиши самоувереността, решителността, ентусиазма, идеализма, страстта в любовните връзки и финансовите придобивки. Луната и Венера в Овен образуват благоприятен аспект с Марс в Стрелец (фиг. 1), което е изключително благоприятно за бързи и смели действия с краткосрочен ефект, за поемане на някакъв риск, но главно за родените през първата декада на знаците и с Венера в Овен, Лъв и Стрелец. Като цяло втората половина на деня обещава да бъде по-приятна и с положителни преживявания както за посочените знаци Овен, Лъв и Стрелец от първа декада, така и за представителите на Близнаци и Водолей от първа декада. Въпреки хармоничните аспекти, Венера в Овен може да стане доста ревнива и да внесе при по-предизвикателните и демонстративни личности смут в интимните отношения. Затова е добре да не давате повод за ревност, а родените през първа декада на знаците и с Венера в Овен, Рак, Везни и Козирог трябва да бъдат особено предпазливи във финансов план и не само (за Овните изключение прави 6 април, заради хармоничния аспект на Луната и Венера към Марс в Стрелец). Венера ще бъде в Овен до 29.04 включително и при рисковани действия във финансовите дела и невнимание в партньорските взаимоотношения може да последват както финансови загуби, така и проблеми във връзките. Венера в Овен очаквам да повиши и сеизмичната у нас през април.

 

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*