Еханг 184 – безпилотно такси от бъдещето

Максималната скорост, която въздушното такси развива с пътник на борда е 100 км/ч., а пределната височина на полета е ограничена на 3,5 км

На CES 2016 в Лас Вегас китайският производител на безпилотни апарати Ehang представи първия в света пътнически дрон. Новият безпилотен квадрокоптер EHANG 184 по думите на създателя си е способен да превози човек с тегло до 100 кг.

Апаратът, представлява квадрикоптер със закрита кабина, която побира един пътник. При това не е нужно да имате някакви специални умения, като пилот например, тъй като дрона се самоуправлява. Единственото, което трябва да направите е да зададете на таблото желаната от вас дестинация, а след това да се насладите на полета.

Що се отнася до техническите характеристики, дронът е с тегло 200 кг и дължина 5 метра и половина, работи изцяло с електрическа тяга, способен е да придвижи пасажера на разстояние до 16 км и да лети около 23 минути. Снабден е с автономна система за управление, която самостоятелно изпълнява излитането, след избор и потвърждение на маршрута, в състояние е да идентифицира препятствията по пътя и да ги заобикаля, а накрая обезпечава меко приземяване в зададената дестинация.

Максималната скорост, която въздушното такси развива с пътник на борда е 100 км/ч., а пределната височина на полета е ограничена на 3,5 км.

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*