Хороскоп за 20 и 21 март 2016

фиг.1

На 20 март Луната също е в знака Лъв и до 19:39 часа е „без курс“ (фиг. 1). Денят е благоприятен за активна почивка и рутинни дейности. Желателно е да се избягват взимането на важни решения и рисковани действия, защото при Луна „без курс“ сме по-разсеяни и склонни да допускаме грешки, а това повишава опасността за инциденти. Денят е по-неблагоприятен за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада. Въпреки, че Луната е без мажорни аспекти от другите планети, положението й в знака Лъв е благоприятно за родените под знаците и най-вече през третата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Това е един чудесен ден за излежаване и мързелуване. Както знаем, лъвът е царят на животните и обича се излежава, докато лъвицата ловува за него и малките лъвчета. Това е типично и за зодиакалния знак Лъв, така че не се учудвайте, ако съвсем не ви се прави нищо и ви се иска да спите или да се излежавате целия ден. Хубаво е, че има и такива дни. Необходими са ни. Но при Луна в Лъв, както при всеки огнен знак, се изисква повишено внимание за пожари, експлозии и драматизъм в емоциите.

В 19:40 часа българско време Луната преминава в земния знакДева, където ще бъде и през първите два дни на новата седмица. Още с преминаването на Луната в Дева фокусът на дисхармоничното влияние от вечерта на 20-ти и на 21 март се измества към представителите на първа декада Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и към представителите наОвен, Лъв, Везни и Водолей от първа декада. Дева е адаптивен, прагматичен, трудолюбив и търпелив знак. Затова и в такива дни сме склонни да не се доверяваме лесно, да не действаме прибързано, да разсъждаваме по-логично и да работим прилежно.  Но посочените знаци може да се чувстват по-напрегнати, недооценени, твърде критични или несигурни. Както във вечерните часове на 20-ти, така и на 21 март енергията на Луната в Дева е по-хармонична за родените под знаците и предимно през първа декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

фиг.2
фиг.2

На 21 март Луната в Дева образува предизвикателен аспект с Марс в Стрелец, а в следобедните и вечерни часове – с Венера и Нептун в Риби, както и със Сатурн в Стрелец (фиг. 2). Повишава се напрежението през втората половина на деня и съответно опасността от кавги в личен план, от инциденти, прояви на агресия от ревност или заради пари / собственост, за експлозии и пожари. При толкова предизвикателни аспекти винаги съществува опасност и за атентати, за което властите е желателно да вземат превантивни мерки. Повишава се опасността за кражби на пари и ценности, за измами, за проблеми с мигрантите по границите. Първият ден от работната седмица не е благоприятен за разрешаване на финансови дела и крупни капиталовложения. Денят е добър за активна работа, за подготовка на документация, за анализи, за подреждане и почистване, за учене. Няма да сме настроени авантюристично. Емоциите ни ще са по-сдържани, а контактите ни ще са избирателни.

На 21 март не се препоръчват операции на тънките черва, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника и жлъчката. Уязвима е нервната система и гръдната част на гръбначния стълб за травми.

На 20 март в 06:30 часа настъпва астрономическата пролет.

 

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*