Нови бутони във Фейсбук! (видео)

Какви емоции ще изразяваме?

Фейсбук мисли за емоциите на потребителите. „Харесвам“ вече не единствената възможност за реакция. След месеци тестове, новите бутони вече са достъпни за всички – и те са Love, Haha, Wow, Sad и Angry – любов, смях, учудване, тъга и гняв. Те ще стигнат до всички потребители в близките два-три дни.

На практика, реакциите са много сходни с „харесването“: задръжте бутона Like, за да видите всички реакции и докоснете този, който искате да добавите. Както и с харесванията, ще можете да видите колко души са реагирали на определен пост или снимка.

Тази промяна не е била лека за Facebook. Реакциите, които стават достъпни сега, са следствие от цяла година изследвания и експерименти, казва продуктовия мениджър на компанията Сами Круг. „Разбираме напълно колко емблематичен е бутонът Like и какви страхотни неща е направил за Facebook в последните седем години.“
Екипът е прекарал месеци в провеждане на изследвания сред потребителите, за да установят какво точно им е липсвало в Like бутона.

Сред най-важните съображения е било дали ще се намерят реакции, които са толкова универсални, че да бъдат лесно преводими и разбираеми във всички страни, в които се използва Facebook.

Бутоните първоначално били въведени в Испания, Португалия, Чили, Япония и Колумбия.

 

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*