Хороскоп за 24 февруари 2016

На 24 февруари Луната все още транзитира през земния знак Дева. Съвпадът на Луната с Юпитер и хармоничният им аспект с Марс в Скорпион благоприятства разрешаването на юридически въпроси, дейности и взаимоотношения с чуждестранни партньори, приемане на важни закони и политически решения, свързани със сигурността, престъпността, здравеопазването, финансовия сектор, образованието и разглеждането на нови възможности за развитие. В личен план денят е по-благоприятен за родените презтрета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Неблагоприятни аспекти Луната в Дева образува към слънчевия знак на родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за родените през трета декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Вероятно много от вас се чудят какво точно означава „….а в по-малка степен и за…..“. В астрологията планетните аспекти се делят на главни / първостепенни (мажорни) и второстепенни (минорни). Най-силно е влиянието на мажорните / главните аспекти – при съвпад между планети, на квадратурите (ъгъл от 90 градуса между планети) и опозициите (ъгъл от 180 градуса между планети). Второстепенните аспекти са много, затова сега няма да навлизам в подробности и да ви затормозявам с излишна информация. Държа, обаче, да направя тези разяснения, за да не се чудите всеки път какво точно искам да кажа. Нас, Раците, и без това трудно ни разбират – „само един ме разбра и то погрешно“. 🙂 Та, когато кажа, че денят ще бъде в по-малка степен дисхармоничен за даден зодиакален знак и декада, това означава, че за тези представители препятствията могат бъдат в известна степен по-малко, но също толкова дразнещи и неприятни за изживяване. Докато тези с мажорните аспекти трябва да бъдат особено внимателни. Луната се свързва с нашите емоции и реакции в ежедневието и когато тя е в дисхармоничен аспект към Слънцето на човек, в този ден опасността той да се чувства напрегнат и неудовлетворен, да среща трудности и да се прояви дори в здравословен аспект, е голяма.

От 16:22 часа българско време на 24 февруари до 00:41 часа на 25-ти Луната е „без курс“. Забравете вече за работата и грижите от деня, не е време за важни решения или рисковани действия. Време е за релакс и почивка – с хубава книга в ръка или за интересен филм пред телевизора. В 00:42 часа на 25 февруари Луната преминава в знака Везни.

Желая ви спокоен и ползотворен ден!

Хороскопът се изготвя от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*