Хороскоп за 18 – 22 февруари 2016

На 18 и 19 февруари Луната транзитира през водния знак Рак, растяща. Повишават се чувствителността и ранимостта, интуицията, желанието за сигурност и семеен уют, адаптивността и възприемчивостта. Чувствата са дълбоки, а емоциите и настроението – променливи, зависещи от настроенията на хората в обкръжението ни. 18 февруари е по-хармоничен ден за родените през първата декада, а 19 февруари – за родените презвтората и трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Ще чувствате романтичен и творчески порив, а в петък ще имате възможността да видите и реални резултати от действията си. Благоприятни дни за семейни срещи и разрешаване на имотни въпроси, за ремонтни дейности и подреждане в дома, за личен живот и уединение. Държавата може да разреши важни държавни въпроси и да се погрижи за сигурността на държавата ни.

На 19 февруари Луната в Рак активира мощен кардинален таоквадрат с Уран в Овен и с Плутон в Козирог. Този ден е доста тежък и наситен с енергия в мунданен план и са възможни тежки инциденти и прояви на насилие, военни нападения и терористични атаки, природни катаклизми. 18 февруари в личен план може да бъде по-труден ден за родените през първата декада, а 19 февруари – за родените през втората и трета декада на знацитеОвен, Рак, Везни, Козирог и в по-малка степен на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Възможно е силно вътрешно напрежение и липса на търпение, които да ви изваждат емоционално от равновесие. Не предприемайте рисковани действия на 19 февруари. Ако сте на път, шофирайте внимателно. Избягвайте конфликти. От 16:36 часа българско време на 19 февруари до 04:17 часа на 20 февруари Луната е „без курс“.

На 20 февруари в 04:18 часа Луната преминава в огнения неподвижен знак Лъв. Луната в Лъв повишава желанието за игри, спорт и забавления, за лукс, за лидерство и уважение, за творческа дейност и любов. В такива дни сме по-искрени, сърдечни и щедри към любимите хора, но някои хора не е изключено да проявят в някакъв момент прекалена гордост и сила в отношенията. Дисхармоничният аспект на Луната към Меркурий и Венера във Водолей може да повлияе по-негативно на интимните или в бизнес взаимоотношения, върху финансовите дела, в общуването и изразяването на мнение, до някаква степен и на грубост във външната проява на чувствата при родените през първата декадана знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Рак, Дева, Козирог и Риби. Звездите са по-щедри в съботния ден и носят повече спокойствие на родените през първата декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

На 21 февруари Луната в Лъв активира голям огнен тригон (ъгъл от 120 градуса между три планети) с Уран в Овен и Сатурн в Стрелец. Сам по себе си денят е положително зареден енергийно и дава възможност чувствата да се изразят с лекота, делата и взаимоотношенията да вървят гладко. Всичко се получава някак естествено на този ден за родените през втората декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Ще сте изпълнени с нови идеи за бъдещето, а и ще получавате подкрепа от приятели, роднини и хора с повече авторитет – в семейството или в обществото. За родените през втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Рак, Дева, Козирог и Риби Луната в Лъв не е в най-добрата си позиция, затова вие не бива да се натоварвате физически или психически на този ден. Рисковете и прекалената горделивост също не са препоръчителни. Особено внимание за неприятности или инциденти се изисква във вечерните часове и през нощта срещу 22 февруари, когато Луната е в предизвикателен аспект с Марс в Скорпион.

На 22 февруари, понеделник, в часовете между 03:17 и 13:24 Луната в Лъв е „без курс“. Това бележи първата половина на деня като по-неефективна за нови важни дейности и взаимоотношения, като по-неблагоприятна може да бъде за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Рак, Дева, Козирог и Риби. Вършете рутинни задачи и бъдете по-концентрирани в работата. За разлика от посочените знаци Луната през първата половина на деня, макар и „без курс“, е в хармоничен елемент за огнените и въздушни знаци от третата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Това ще носи лекота в общуването и спокойна атмосфера до обяд. В 13:25 часа Луната преминава в земния знак Дева. Енергиите и влиянието им се променят. Луната в Дева ще ни активира за работа през втората половина от деня. Важно е да изпипваме нещата в детайли, ако искаме положителни резултати. От нас се иска повече работа, взаимодействие и взаимопомощ с хората, а по-малко критикарстване. Втората половина на деня е по-благоприятна вече за родените през първата декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. По-дисхармонична, променлива физически или емоционално, може да бъде енергията през втората половина от деня и особено вечерта за родените през първата декада наБлизнаци, Дева, Стрелец, Риби и в по-малка степен на Овен, Лъв, Везни и Водолей от първа декада. В 20:20 часа е Пълнолуние на 3-4 градуса в знаците Дева / Риби (фиг. 1). Физическата енергия и емоционалност са в своя пик. Неблагоприятният аспект между Слънцето и Луната могат да нарушат общуването и някои от вас да бъдат твърде чувствителни и несигурни в себе си. А знаем как може да повлияе на егото една вътрешна несигурност – активира комплекси за малоценност и подтиква хората към крайности в действията. Бъдете по-внимателни с храненето – Луната в Дева прави по-уязвима храносмилателната система. Възможни са чревни възпаления, колики, хранителни интоксикации и проява на алергии, вследствие лошо хранене, некачествена или с изтекъл срок на годност храна. Денят е благоприятен за изчистване на организма от натрупаните токсини, както и за намаляване на теглото.

Пълнолунието на 22 февруари на 3 – 4 градуса в Дева може да активира стрес и проблеми, с които трябва да се справят всички, които имат рождени планети от 2 до 5 градус на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, в това число и премиера Борисов (и всички родени между юни 1959 / септември 1960 г.) – с рожден Плутон на 2 градуса в Дева. Само че, ако на 20 февруари 2013 година той е подал оставка, сега това не може да се очаква. През февруари 2013 година прогресивната Луна на премиера е съвпаднала с неговия рожден Плутон, което е различно от сегашното разположение на звездите в неговия хороскоп. При всеки човек проявлението ще бъде в различни сфери на живота, в зависимост от неговия личен хороскоп. Плутон има отношение както към властта, която може да бъде разклатена или загубена, така може да се прояви и в здравословен аспект в личен план или при близък роднина в семейството. Властта е нещо преходно, но е добре да бъдем по-загрижени за живота и здравето си при подобни аспекти. Слънцето в съвпад с Нептун от Пълнолунието създава опасности за инциденти във вода, екологични замърсявания, интриги и задкулисни действия, предателства и измами.

Дните до Пълнолунието и в самия ден на пълна Луна на 22 февруари са неблагоприятни за планови операции, поради опасността от кръвоизливи и усложнения по време или след операции. На 22 февруари не се препоръчват операции на тънките черва, апендикса, панкреаса, далака, дванадесетопръстника или жлъчните пътища, поставянето на ваксини и упойки (особено на спинална упойка). Съвпадът на Слънцето с Нептун от пълнолунието създава опасности в здравословен план за прояви на алергии, алкохолни и медикаментозни интоксикации, коматозни състояния, склонност към самоубийства, разпространение на зарази и инфекции.

Желая ви успешни следващи дни и приятен уикенд!

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*