Как кандида ви кара да желаете нездравословна храна

Желанието за сладко може да не е ваше желание

Давате си обещание. Ще ядете пет порции плодове и зеленчуци на ден. Без повече нездравословна храна. И след това се появява – копнежа. Трябва да ядете шоколад. Ще умрете без шоколад! Шоколадът е нещото, което ми харесва. Както и макаронени изделия. За мнозина това е хляб, бисквити, бял ориз, кисело мляко, захарни шейкове, и/или алкохол.

Няма съмнение, че кръвната ви захар има много общо с копнежа за захар, но тя не е единственият метаболитен процес, който ви действа. Ако живеете с изобилие от кандида в храносмилателната система, тя иска да се храни. А предпочитаната ѝ храна е захар. Връзката, която имаме с кандида може да създаде много по-силен глад за захар и алкохол, отколкото кръвната захар или други известни фактори. Нашите тела съдържат 10 пъти повече микроби, отколкото човешки клетки. Много от тези микроби са благотоворни. В действителност, ние се наслаждаваме на симбиоза с много от бактериите (те помагат за смилане на храната, създават серотонин, витамини от групата Б и т.н.), но други микроби могат да причинят заболяване, особено когато са извън равновесие.

В днешния бактерио-фобиен свят, ние използваме антибактериални сапуни, пастьоризираме мляко и сок, и убиваме колкото се може повече бактерии, в опит да създадем антисептична среда, без оглед на здравословните бактерии, които унищожаваме. В допълнение,  приемаме антибиотици, без да обмисляме унищожаването на здравословните бактерии, от които се нуждаем за оптимално здраве.

Кандида се възползва от това. Всеки път, когато види възможност, например когато консумираме рафинирани храни, кандида увеличава числеността си. Тя процъфтява. А когато това стане – опустошава своя домакин. Тя не само живее в нас, но се храни от нас. Променя се от едноклетъчни дрожди в растящи нишки, които се носят из тъканите ни – не само в червата, но също и в други органи. От тези нишки се отделят ензими, които смилат нашите тъкани. Тогава кандида изсмуква хранителните вещества от клетките, които разрушава, както и от храната, която ядем.

Балансът, кандида към благоприятна флора, се променя непрестанно. Полезните бактерии се борят за надмощие в червата. С промяната на баланса (например, когато не ядем храни, които я хранят) и умирането на кандида, тя освобождава 79 различни токсини в нашата система. Тези токсини ни карат да се чувстваме зле. Тъй като продължава да ни напада отвътре, ние ядем малко захар (или много захар) и се чувстваме по-добре, защото просто сме нахранили кандида и сме спрели процеса на умирането ѝ. Кандида процъфтява отново (наред с лошите бактерии, които обичат захар).

Ако се храним малко по-добре, кандида умира. Чувствате се зле, ядете захар- цикълът продължава. Когато нивото на кандида се покачи до точката, че да причинява ушни, вагинални, синусни, зъбни, кожни и инфекции на венците, можем да съберем две и две, и да осъзнаем, че  има причинно-следствена връзка всеки път, когато ядем захар, защото чувстваме отрицателните резултати почти веднага. Това се дължи на ниско ниво на хронична инфекция, която пламва всеки път, когато храним кандида.

Храни, които хранят кандида, включват концентрирани захари (царевичен сироп, захар, агаве, плодов сок и т.н.). и други рафинирани храни (захари, брашна, хляб, макаронени изделия, бял ориз и т.н.). Алкохолът също косвено насърчава растеж на кандида. За хората с особено лоша кандида, дори липсата на сън и други неща, които отслабват имунната система, всъщност могат да хранят кандида (те се хранят с нашите най-слаби клетки, лишаването от сън изчерпва индивидуалното клетъчно здраве). Можете естествено да отървете тялото си от кандида и да спрете непрестанния цикъл, но това ще отнеме време и дисциплина. Има редица билки и хранителни добавки, които ще стимулират имунната ви система, ще убият кандида и ще увеличат полезните бактерии. Веднъж след като това приключи, няма да имате оправдания. Ако ви се яде шоколад, това си е ваша работа.

Източник: http://www.naturalnews.com

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*