Хороскоп за 13, 14 и 15 февруари 2016

На 13 февруари Луната все още е в знака Овен, като в часовете до обяд тя сключва благоприятен аспект със Слънцето във Водолей, а неблагоприятен аспект с Венера и Меркурий в Козирог. През първата половина на деня звездите ще подкрепят делата и взаимоотношенията при родените под знаците и най-вече презтретата декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. По-трудна и емоционално напрегната може да бъде първата половина на деня за родените през третата декада на знацитеОвен, Рак, Везни, Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада. Внимавайте в общуването, при работа с информация или документация, а също и зад волана. Денят за вас не е благоприятен за финансови действия, за изясняване на отношения, за пътувания, за купуване на автомобил или техника за бита. В интервала между 12:32 и 13:35 часа българско време Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. Не вършете важни задачи или провеждане на срещи в този един час. Това и без друго е час за обедна почивка, но ако не почивате, то вършете предимно рутинни дейности.

В 13:36 часа на 13 февруари Луната навлиза в земния знакТелец, където е в знак на „екзалтация“ и влияе по положителен начин върху нашето емоционално състояние. Друг е въпросът, че както всеки човек, така и самите зодиакални знаци имат своите положителни и отрицателни качества. Когато Луната е в Телец, ние „стъпваме по земята“ – повишава се желанието за комфорт, за емоционална и финансова стабилност, за осъществяване на планове и идеи. Ставаме по-практични, по търпеливи и постоянни в желанията и чувствата си, по-предпазливи. Но Телецът е и доста твърдоглав – трудно ще приеме нови идеи и ще промени вече взето решение. На отстъпки може да е склонен само след ясни доводи и аргументи в полза на представената идея или намерение от нечия страна. През втората половина на деня Луната в Телец сключва благоприятен аспект към Слънцето на родените под знаците и предимно през първата декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Това ви дава възможности за постигане на успехи и хармонични взаимоотношения след 13:36 часа. Дисхармонично ще бъде разположена към Слънцето на родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, а в по-малка степен и на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада. Вие може да срещате затруднения или неразбиране от страна на околните, но и емоционално може да не се чувствате спокойни. В здравословен план при Луна в Телец е уязвимо гърлото, функцията на щитовидната жлеза и тила. Възможни са болки в областта на гърлото при простудни заболявания, хипертонични кризи, главоболие. Пазете се от наранявания в областта на тила или шията.

На 14 февруари Луната вече акцентира с положителен аспект родените през втората декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Денят се очертава за вас приятен, с дълбоки чувства и положителни интимни преживявания, особено във вечерните часове, когато Луната, Венера и Юпитер сключват прекрасен аспект за вас. Докато при родените през втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, Овен, Близнаци, Везни и Стрелец може да има и такива, които няма да се чувстват емоционално спокойни или достатъчно обичани в Деня на Свети Валентин. Това може да се дължи на високи очаквания или изисквания към любимия човек или от страна на близките в семейството. Но положително въздействие върху взаимоотношенията може да окаже някоя хубава изненада към партньора ви от ваша страна. Вечерните часове на деня са наситени с много положителна енергия и във въздуха ще се чувства звездна хармония и любов. Денят е чудесен и за провеждане на конкурси и награждавания, модни ревюта, концерти и всякакви други събития в сферата на изкуството и културата.

На 14 февруари Меркурий преминава от Козирог във Водолей. Знакът Водолей се свързва с интелекта, със своята независима мисъл и дори гениалност. Родените с Меркурий във Водолей се отличават с обективност и безпристрастност. Мисля мащабно, но са по-непрактични в ежедневните дела и понякога с нереалистични цели. Меркурий ще преминава през Водолей до 5 мартвключително. Този транзит бележи периода като  изключително положителен за науката и техниката, за работа в/за организации и различни общочовешки каузи, за сферата на новите технологии и въвеждане на нови методи/средства в работата. Периодът е хармоничен за родените под знаците и с Меркурий в Овен, Близнаци, Везни, Стрелец и разбира се за Водолеите, стига да нямат силно стресиращи аспекти към Слънцето и Меркурий от останалите планети в рождения си хороскоп. Ако има предизвикателни аспекти към Слънцето и Меркурий във Водолей от Марс, Уран, Нептун и Плутон, то взаимоотношенията и делата, които управлява Меркурий във вашия хороскоп няма да се развиват по най-добрия за вас начин в този период. Меркурий във Водолей може да обърка някои дела и взаимоотношения при родените под знаците и с Меркурий в Телец, Лъв и Скорпион. Бъдете по-внимателни и търпеливи в отношенията си с роднини, колеги и подчинени, а също и зад волана. Преди пътуване на дълъг път преглеждайте изправността на автомобила си и пазете техниката от повреди.

Новата работна седмица започва на 15 февруари също с Луна в Телец, но и с промяна на лунната фаза – Луната е във фаза Първа четвърт в 09:46 часа (фиг. 1). От астрологична гледна точка Слънцето във Водолей и Луната в Телец сключват дисхармоничен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между планети), което създава космичен дисбаланс. Този дисбаланс в понеделник до 16:35 часа могат да усетят в емоционален или физически план, в отношенията с околните също родените презтретата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион, Водолей и в по-малка степен Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада. Избягвайте натоварването и конфликтите, предпазвайте се от неприятности и инциденти. На този ден не се препоръчват операции на гласните връзки, долната челюст, щитовидната жлеза, на средното ухо и сливиците. От 12:54 до 16:35 часа Луната е „без курс“, което прави втората половина на деня неефективна и безперспективна по отношение на важни дела, решения и контакти. Тази Лунна фаза може да създаде напрежение и проблеми, които трябва да бъдат разрешени през следващата седмица за представители на всеки зодиакален знак, които имат рождени планети в хороскопа си между 25 и 30 градус на фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей с неблагоприятни аспекти. Звездната енергетика е по-благоприятна до 16:35 часа за родените най-вече през третата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби.

В 16:36 часа на 15 февруари Луната навлиза във въздушния подвижен знак Близнаци и започва разместване. Вечерните часове на деня се очертават по-положителни за родените предимно през първата декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей, с чието рождено Слънце транзитната Луна образува благоприятни аспекти. Това създава физически и емоционален баланс в самите вас, както и енергиен баланс с хората около вас. Луната и Меркурий в хармоничен аспект обещават разбирателство и носят възможности за решаването на важни въпроси във вечерните часове – било то лични, семейни или държавни. Енергията на подвижните Близнаци във вечерните часове на деня е несъвместима с енергията на и по-неблагоприятно влияние може да окаже при родените под знаците и предимно през първата декадана Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и с енергията на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Сред Близнаци може да има и такива, които да не усетят така негативно символичното Новолуние на транзитната Луна с тяхното рождено Слънце. Но може да им липсва енергия, да чувстват емоционално напрежение във вечерните часове, което да се отрази и на съня им.

Желая ви спокоен уикенд и приятно изкарване на 14 февруари на българския празник Трифон Зарезан и на Свети Валентин! Честит да е празника на лозарите, на винарите, на именниците и на всички влюбени хора! И разбира се, с пожелание за успешна и ползотворна нова седмица!

Хороскопът е изготвен от: Марги Паскалева

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*