Таня Иванова представи своето творчество във Валенсия

Талантливата писателка, преводачка и журналистка представи творчеството си на българите във Валенсия

Днес в Консулството на България във Валенсия талантливата Таня Иванова, представи своето творчество пред приятели и родолюбиви българи. Тържестово беше организирано и водено от г-жа Ваня Пенчева (Председател на Асоциация Балкан – Хатива) и започна с кратко представяне от г-жа Мая Стефанова (Генерален консул на Република България във Валенсия).  Ето какво каза тя за Таня Иванова:

Чудесно е, че отново сме заедно и отново за представяне творчеството на една талантлива и неуморна българка Таня Иванова.

Творческият й талант се разкрива от ранна възраст. Пише първото си стихотворение на 8 години. Още от малка разбира, че за да опознае други светове трябва знае езици, което се превръща в неин приоритет. Когато пристига в Испания не знае нито дума, но постепенно усъвършенства езика и това й позволява да се докосне в оригинал с произведенията на други творци. Публикувала е в български вестници и списания.

Родена в София през 1972 година. Любознателна и неуморима пътешественичка, любител на фотографията и литертурата. В едно интервю се определя като обикновен патриот, който държи на родината си. И делата й наистина го потвърждават. Напуска България в периода на голямата криза през 91-а с желанието да живее малко по-добре някъде другаде по света, но не скъсва пъпната си връв с България. Заминава първо в Германия, а след сериозни житейски премеждия се установява в Барселона. Председател е на асоциацията „Къща Тракия България“ в Каталуня – организация с културен характер, чийто интереси са свързани не само с интеркултурния обмен между държавите и разпространението на българските обичаи и традиции, но и на древната тракийска култура, чийто наследници сме. Член е на Съюза на свободните писатели и Съюза на българските журналисти.

Нейните книги „Срещи с Лудия“ и „Изневерявай“ вече са представени пред любознателната публика в Барселона и Мадрид. Надявам се днес тя да ни разкаже много повече за себе си, творчеството си, за романите и стихосбирките. „Срещи с Лудия“ е нещо повече от една обикновена история за любов или раздяла – в зависимост от гледната точка. Въпросът, с който главната героиня започва разказа „Коя съм аз?“, я повежда на пътешествие из един свят, в който никой не осъзнава истинската си същност. И ето може би днес нашата гостенка, авторката още на „Споделена самота“, стихосбирките „Трансформация“, „Нежност и страст“, „Разстояние“, „Истинска любов на шега“ ще разкрие поне малка част от творческите си тайни и бъдещите си проекти.

Тържеството продължи с литературно четене на някои от произведенията на Таня Иванова, които разчувстваха публиката с дълбоко емоционалния си заряд . А по време на коктейла, поетесата разписа книги с посвещения на всички желаещи.

Желаещите да се сдобият с някоя от книгите на Таня, могат да направят това на посочения линк:

https://www.facebook.com/knigitenatanyaivanova/

 

loading...

1 Коментар на Таня Иванова представи своето творчество във Валенсия

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*