Алкалната диета на д-р Ото Хайнрих Варбург

„Нека храната бъде твоето лекарство и твоето лекарство храна” - Хипократ

Немският учен д-р Ото Хайнрих Варбург получава  Нобелова награда през 1931г. за откриването на основната причина за появата на рак. Най – страшната болест на века е резултат от антифизиологични  сили и антифизиоголичния  начин на живот. При липса на физическа активност и с антифизиологичен начин на хранене се създава кисела среда в организма. Клетъчната киселинност е причина за изхвърляне на кислорода. Реално киселата среда е среда без кислород. Всички нормални клетки в организма се нуждаят от кислород,  но туморните клетки  могат да живеят и без него. Туморните тъкани се киселинни, а здравите са алкални. Той открил, че всички ракови (туморни)  клетки не могат да оцелеят при голямо количество кислород.

 

Храна която алкализира организма:

  • Всички сурови зеленчуци – те алкализират организма
  • Всички плодове – произвеждат много кислород
  • Водата – важна за производството на кислород
  • Движението –дава кислород на цялото тяло

 

Храна която увеличава киселинността в организма:

  • Хляб
  • Продукти от животински произход
  • Всички тестени изделия  (торти, бисквити и други)
  • Всички варени храни
  • Промишлено преработената храна  в консерви, която съдържа консерванти, оцветители, аромати, стабилизатори и други.
  • Маргарин
  • Сол
  • Кофеин
  • Шоколад
  • Цигари

Храната в зависимост от протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите гарантира и създава условия на киселинност и алкалност в организма.  Най – общо казано всичко зависи от това какво се яде. Движението, физическата активност и всякакви упражнения  осигуряват кислород на организма.

За здравословен начин на живот е подходяща храната с над 60 % алкалност. Трябва да се избягват храните които са предимно кисели, газираните промишлени напитки, рафинираните захари, както и всички подсладители. Не злоупотребявайте със солта, консумирайте я колкото се може по- малко. Важно е да се знае как киселинната  и алкалната  храна се отразяват на здравето. Един здрав човек има  РН в  кръвта 7,2. Много е важен балансът на РН в организма. Спазването на балансирано хранене може да помогне. Ако нивата ви са твърде киселинни увеличете количествата плодове и зеленчуци, а ако са твърде алкални  увеличете киселите храни. Лекарствата и медикаментите създават силно киселинна среда. За да си възстановим здравето трябва да приемаме 80 % алкално- формираща средата храна –  пресни плодове и зеленчуци и 20 % киселинно формиращи средата храни.

При заболяване от  рак, съветът на д-р Варбург е  храната да е колкото е възможно най – алкална. Той твърди, че химиотерапията не лекува рак, даже напротив тя увеличава киселинността в организма. Тя до такава степен увеличава киселинността, че организмът започва да черпи запасите си на кислород от минералите, които се намират в костите, зъбите, ноктите и косата. По тази причина на болните им пада косата установил Д-р Варбург.

Един от световно известните хирурзи Д-р Джордж Криле Кливиленд открито изявява пред обществото „Всички видове смърт наречени „естествени” не са нищо друго освен крайна точка на киселинно наситено  тяло”.

Според него ракът не се наследява, наследяват се навиците на хранене и начинът на живот. Лошите хранителни навици могат да доведат до появата на рак.

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*