Средства за процъфтяване на бизнеса по фън шуй

Китайските бизнесмени са странна смесица от хитрост, интелигентност и суеверие.

Китайските бизнесмени са странна смесица от хитрост, интелигентност и суеверие. Те правят много неща, за да увеличат възможностите си за успех и най- общо казано постигат големи успехи в бизнеса.

Естествено те използват фън шуй, за да имат допълнително предимство пред съперниците си и примери за това има доста. Те използват и други методи, които изглежда им помагат. Западът може да ги нарече суеверия, но е интересно да се отбележи, че днес ние започваме да използваме някои от идеите, които се прилагат на Изток в продължение на хилядолетия.

На изток не е рядкост да се видят 8 монети, завързани с червен конец на верижка, да висят на стената. Те действат като талисман и се вярва, че привличат добрия късмет и благоденствието. Постоянното спиране на погледа върху монетите действа също като визуално напомняне на бизнесмена защо той или тя се занимават с бизнес. Много бизнесмени носят в себе си стара монета, която да привлича късмета към тях. Някои дори носят пришити към дрехите им древни монети. Най- популярните монети са от танската и сунската династия (618- 907г. и 960- 1279 г.). Копия на тези монети могат често да се видят в магазините за китайски стоки.

Красиви калиграфски произведение често украсяват китайските бизнес помещения. Те обикновено съдържат сентенции, с цел да мотивират работния персонал и да привличат пари.

Картини и статуи на китайските божества на богатството често се поставят на стратегически места в бизнес помещенията отново, за да привличат парите. Има няколко божества на богатството, но най- често срещаното е Цай Шъни. Смята се, че смеещите се Буди носят успех и затова бизнесмените почтително ги тупат по корема всеки ден, за да привлекат добрия късмет.

Всички тези фън шуй практики поддържат мотивираността на бизнесмена и задържат очите му фиксирани върху целта, която не е само печалба, но и богатство и изобилие.

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*