Тибетска диета, според зодията

Древните тибетци на база на своята медицина са достигнали до това, кое е полезно и кое трябва да се изключи от диетата ви, за да задържите хармонията в тялото си.

Овен – мисловен знак, който управлява главата. Най -добрата храна за мозъка са зърнените култури, храни като пшеница, лимец. Но съвсем малко месо, като единствено рибата е позволена в по- големи количества. Трябва да се изключат всички стимулиращи и тонизиращи напитки. Последното приемане на храна не бива да бъде по- късно от два часа преди сън.

Телец – този знак предполага добър апетит, но не бива да се употребява лютива храна, която води до затлъстяване. Храни, като нишесте и брашно, също не са за препоръчване. Алкохол може да се употребява умерено, с изключение на бира. Сокът от лимон е полезен за гърлото.

Близнаци – още един мисловен знак, на който е необходима всякаква мозъчна храна, спомагаща за строежа на нервните клетки и за увеличаването на хемоглобина. Храна от животински произход може да се употребява веднъж дневно в умерено количество. Желателно е да се консумират плодове и мляко, а преди лягане да се избягват тежки храни.

Рак – хората под знака на рака трябва да бъдат особено внимателни и упорити за диетата си. Следва да се избягва храна, която предизвиква газове или парене в стомаха. Алкохолът и бирата са нежелателни. Много полезна е чаша студена вода на гладно. Преди сън не се препоръчва храна от животински произход. А най- добрата диета са рибите, житните растения и млякото. Най- вредни са сладкарските изделия.

Лъв – витален знак. Най – добрата диета за тях е тази, която подмладява кръвта и увеличава броя на червените кръвни телца. Необходимо е да избягва пикантна и възбуждаща храна и твърдо да се придържат към редовни, хармонични навици. Препоръчва се вегетарианска диета.

Дева – диетата е особено важна. Храненето трябва да е редовно, а самата храна -добре приготвена. Необходимо е да се консумират плодове, мляко и всичко, което регулира работата на червата, но в умерено количество. Продукти, които дразнят червата е добре да се избягват и да се яде само проста, добре приготвена храна.

Везни – хората от този знак имат нужда от лека диета: риба, дивеч, мляко. Всяка храна, която съдържа захар, нишесте и бирен малц трябва да бъде избягвана. Добри за консумация са житните продукти и яйцата. Употребата на алкохол да се изключи. Студената вода е великолепно питие както сутрин след, така и вечер преди сън.

Скорпион – този знак трябва да избягва пикантната възбуждаща и мазна храна. Най- добрата диета е онази, която спомага за засилването на кръвта – мляко, житни култури, но в никакъв случай животински продукти и алкохол. Нищо не разстройва така възпроизводствените функции, както храните с животински произход и алкохола. И колкото са по- малко те, толкова по- добре.

Стрелец – този знак се нуждае от диета, с която укрепова нервната и кръвоносната система. Допустимо е известно количество храна от животински произход, но алкохол не се препоръчва. Леките закуски в следобедните часове са по- добри от обилното хранене. Много полезна е разходката след вечеря, но последното ядене трябва да бъде дълго преди сън.

Козирог – поради студената природа на този знак се препоръчва месна диета, а също и храна, която въздейства на кръвта и увеличава броя на червените кръвни телца. Може да се пие бира в умерени количества, необходими са различни храни и напитки, които стимулират естествените функции на тялото.

Водолей – този знак се нуждае от диета, която поддържа мозъка и нервите, а също и от храна, спомагаща за циркулирането на кръвта. Храна от животински произход може да се употребява веднъж дневно. За общото здраве са полезни риба, мляко и житни растения.

Риби – нуждаят се от крайна предпазливост и умереност, понеже много видове храна им вреди. Следва да избягват алкохола, да бъдат умерени в храната и пиенето. Необходимо е да консумират риба, мляко, храна от пшеница и всякакви храни, които укрепват кръвта.

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*